Erdoğan: Davutoğlu emanetçi değildir

Erdoğan'ın konuşmasındaki en önemli mesaj, kendisinden sonra Genel Başkanlığı devralacak Ahmet Davutoğlu konusunda oldu. Erdoğan'ın kilit cümlesi şu oldu; "Davutoğlu emanetçi değildir....

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2014 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Davutoğlu emanetçi değildir

YENİ BAŞBAKANIN SEÇİLMESİNDE PARALEL YAPIYA KARŞI DURUŞU DA ETKİLİ

Şunu da açık açık söylüyorum, yeni Başbakan'ın paralel devlet yapısıyla mücadelede son derece azimli ve cesur olacağına yürekten inanıyorum. Esasen yeni genel başkanımızın ve başbakanımızın seçilmesinde bir çok kriterin yanında, paralel yapıya karşı duruşu da etkili olmuştur. Milletimiz bize yetki verdi, aziz milletimize karşı haince duruş sergileyenler bunun hesabını verecekler vermeye başladılar. İhanet cezasını alacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamında bu ihanetin hesabını sormak benim de boynumun borcudur. Bu konuda kimse cumhurbaşkanlığı makamında benim sessiz kalmamı beklemesin.

Hakim ve savcılarımızın da milletimizle aynı istikamete bakarak bu süreçte Türkiye'nin yanında durduklarını biliyorum. AK Parti'nin genel başkanlığı ve başbakanlıkta son saatlerime girmiş bulunmaktayım. O genel başkan inşallah yarın akşam şahsım tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilecek başbakandır da aynı zamanda. Birlikte değerlendireceğiz onayımızın ardından Cuma günü bunu bitireceğiz. Güven oyu alındığı takdirde 62'nci hükümet, 5'nci AK Parti hükümeti göreve başlamış olacağız.

Dışişleri Bakanımız Konya milletvekilimiz Ahmet Davutoğlu kardeşimizi imzalarınızla siz değerli delegelerimize sunuyorum. Bu ismi çok uzun istişarelerin ardından hep birlikte belirledik. MYK'da, MKYK'da, il başkanları toplantımızda, belediye başkanları toplantımızda, istişarelerimizi yaptık. Davutoğlu kardeşimin yanında çok sayıda isim öne çıktı.

Şunu altını çizerek ifade ediyorum. şahsım bu partinin kurucu genel başkanı olarak, bir nefer olarak her daim sizlerle birlikte olacağım. Anayasal ve yasal yetkiler dairesinde şüphesiz ki tarafsızlığımızı zedelemeden, destek ve katkılarımı sunmaya devam edeceğim. Hükümetin başarılı olması için de her aşamada katkı vereceğim. Bir cumhurbaşkanının görevi hükümetin önünü kesmek değildir, açmaktır. Nasıl Abdullah bey döneminde yaşamadıysak bundan sonra da yaşamadan ve yaşatmadan devam edeceğiz. Şahsım da bu yeni süreçte Davutoğlu kardeşime her aşamada katkı sunacağım.

"DAVUTOĞLU EMANETÇİ DEĞİLDİR" DEDİ, DAVUTOĞLU'NUN NEDEN SEÇİLDİĞİNİ ANLATTI

Erdoğan'ın konuşmasındaki en önemli mesaj, kendisinden sonra Genel Başkanlığı devralacak Ahmet Davutoğlu konusunda oldu.

Erdoğan'ın kilit cümlesi şu oldu; "Davutoğlu emanetçi değildir....

NEDEN SEÇİLDİ?

Erdoğan, kendisinden sonra Ak Parti Genel Başkanlığı için Davutoğlu'nun seçilme nedenini de konuşmasında anlattı. Davutoğlu'nun taşıdığı şu özellikler nedeniyle AK Parti'nin başına geçeceğini anlattı;

-Paralel yapıyla mücadelede kararlılık

-Tecrübe

-Liyakat

-Dış politika konularına hakimiyet .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber