AK Parti'liler Erdoğan'ı gözyaşlarıyla uğurladı

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara'da yapılıyor. Kongreye tek aday olarak giren Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'dan genel başkanlık görevini devralıyor. Erdoğan konuşurken bazı partililer gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 27 Ağustos 2014 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'liler Erdoğan'ı gözyaşlarıyla uğurladı

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi için binlerce partili sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Arena Spor Salonu önünde toplandı.

Emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından katılımcılar spor salonuna alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda iki dev ekran kuruldu.

Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu.

ÖNCE DAVUTOĞLU GELDİ

AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, salona birlikte geldi. Davutoğlu, eşiyle birlikte sahneye çıkarak, partilileri selamladı.

Davutoğlu çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerek tebrikleri kabul etti.

Yeni Kabine Cuma günü açıklanacak

HELALLİK İSTEDİ

Vatandaşlardan haklarını helal etmelerini isteyen Erdoğan, kendisinin de hakkının vatandaşlara helal olduğunu belirterek, kongrenin yapılacağı salona giriş yaptı.

Partililerin sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan çifti, sahneye çıkarak partilileri ve delegeleri selamladı.

Partililere kırmızı karanfil dağıtan Erdoğan çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçerken, Başbakan Erdoğan'ın seslendirdiği "Aynı Dağın Yeliyiz" adlı şiiri yayınlandı.

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde çalışmalara geçilmeden önce İstiklal Marşı okundu.

Kongrede Erdoğan'ın siyasi yolculuğunu anlatan belgesel filmin gösterildi.

GÖZYAŞINA HAKİM OLAMADILAR

Kongrede kürsüye çıkan Recep Tayyip Erdoğan, partililere seslendi. Erdoğan konuşurken birzok partili gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan: Davamız koltuk davası değildir

DİVAN SEÇİMİ

Öte yandan, kongrede divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.

Divan Başkanlığına AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek seçildi.

Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili Berna Satır seçilirken, divan üyeleri de İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukcu, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu oldu.

Kongre, genel başkan adayı Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, yabancı konuklar için düzenlenen resepsiyonla devam edecek.

Seçimin sonuçlandırılması ve divan tarafından seçim sonuçlarının ilan edilmesini takiben genel başkanın teşekkür konuşması ile sürecek olan kongre, divan başkanının kongreyi kapatmasıyla son bulacak.

PANKARTLARDA YENİ TÜRKİYE VURGUSU

"Hep Birlikte Yeni Türkiye" temasını taşıyan kongrenin yapılacağı salonda, "Hayallerimiz var sevdamız var", "Şimdi Türkiye zamanı", "Biz birlikte Türkiyeyiz", "Yeni hedefler yeni Türkiye", "Durmak yok yola devam", "Her şey Türkiye için, bu ışık sönmeyecek" pankartları yer aldı.

Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar oluşturuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber