13 polis Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor

Emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de bulunduğu 13 şüphelinin Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2014 01:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 polis Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından, Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde çalışan emniyet personeline yönelik Adana merkezli soruşturma başlatıldı.

Bu kapsamda Emniyet Müdür Yardımcı H.D, Emniyet Müdür Yardımcısı E.Y, Şube Müdürü Y.Z.T, Şube Müdürü M.K, Şube Müdürü S.K, Şube Müdürü İ.S, Emniyet Amiri M.R.K, Başkomiser F.İ, Komiser Yardımcısı Y.E. ve polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ile C.B. hakkında Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkartıldı.

Bu karar doğrultusunda şüpheli emniyet personellerinin yakalanması için görev yaptıkları Adana merkezli Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa'da çalışma başlatıldı.

İki polis sağlık kontrolünden geçirildi

Soruşturma kapsamında, haklarında Sulh Ceza Hakimliği'nce yakalama kararı çıkartılan 13 emniyet personelinden şube müdürü İ.S. Konya'dan, polis memuru C.B. de İstanbul'dan Adana'ya getirildi.

Adana Devlet Hastanesi'ndeki adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirilen İ.S. ve C.B, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

13 şüpheli Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor

Emniyetteki "paralel yapı" soruşturması kapsamında aralarında emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de bulunduğu 13 şüphelinin Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca "kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında Adana, Diyarbakır, İstanbul, Kayseri, Konya ve Şanlıurfa'da gözaltına alınan emniyet müdür yardımcıları H.D. ve E.Y, şube müdürleri Y.Z.T, M.K, S.K. ve İ.S, emniyet amiri M.R.K, başkomiser F.İ, komiser yardımcısı Y.E. ile polis memurları A.Ö, N.A, S.A. ve C.B, Adana Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber