TSE'nin kuracağı şirkete nasıl personel alınacak?

Bakanlar Kurulu, TSE'ye şirket kurma izni verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Ağustos 2014 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSE'nin kuracağı şirkete nasıl personel alınacak?

Bakanlar Kurulu, Türk Standartları Enstitüsüne, yurtdışına faaliyette bulunmak üzere şirket kurma izni verdi.

Şirketin ismi "Uluslararası Uygunluk Değerlendirme Servisi Anonim Şirketi", sermayesi 100,000.000 TL olacak.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ

Şirket Yönetim Kurulu beş üyeden oluşur. Şirket Yönetim Kurulu üyeliklerine atanacakların, Devlet Memurluğuna atanabilme genel şartlarına sahip, yüksek öğrenim yapmış ve en az 10 yıllık iş tecrübesine sahip olmaları şarttır. Üyelerin atanma usul ve esasları ile görev sürelerine ilişkin hususlar esas sözleşmesinde belirtilir.

Şirket Yönetim Kurulu üyelerine, her yıl Yüksek Planlama Kurulu tarafından kamu iktisadi teşebbüsleri için belirlenen miktarı aşmayacak şekilde Genel Kurul tarafından tespit edilen miktarlarda aylık ücret ve diğer ödemeler yapılabilir. Genel Kurul, Yönetim Kurulu üyelerinin mali haklarını belirlerken performans hedefleri gerçekleşmelerini de dikkate alır.

ŞİRKETE PERSONEL ALIMI

Şirket personelinin hizmete alınması ile personele ilişkin diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Türk Standardları Enstitüsü Yönetim Kurulu kararı ve Türk Standardları Enstitüsünün ilgili olduğu Bakanın onayı ile yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenir.

Şirkette istihdam edilen personelin aylık ücret, ikramiye ve diğer mali ve sosyal haklan ile sözleşme esasları Şirket Yönetim Kurulunca belirlenir. Ancak, aylık ücret, her türlü sosyal yardım, zam, tazminat, ödenek ve diğer adlar altında yapılan ödemelerin net tutarı, yönetici kadrosu için Yüksek Planlama Kurulunca kapsam dışı personelin ücretlerinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün Genel Müdür harici personeli için belirlenen, diğer personel için ise sözleşmeli personel ücretlerinde birinci grup için belirlenen üst sınırı aşamaz.

Bakanlar Kurulu Kararının tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber