Kılıçdaroğlu: Yalana tanıklık etmeyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın bugün yapılacak yemin törenine katılmayacağını belirterek, "Anayasayı açıkça çiğneyen birisi nasıl yemin edecek? Yalan yere yemin edecek, ben buna tanıklık etmeyeceğim" dedi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ağustos 2014 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: Yalana tanıklık etmeyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye meclis üyeleri toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, 'Kurallar bana işlemez, ben kanunların üzerindeyim' diyor. Hiç kimse kanunların üstünde değil, hukukun üstünde değil, anayasanın üstünde değil.

'Ben devletin teamüllerini tanımıyorum, yeni teamüller oluşturacağım' diyor. 'Ben teamülleri kaldırıyorum' diyor. Onun hangi teamülleri kaldırdığını, yerine neleri getirdiğini biliyoruz. Kul hakkı ve yetim hakkı yemek olağan hale geldi. Devletin en üst makamlarında hırsızlık meşrulaştırıldı.

'TEK SAYFALIK DİLEKÇE İSTİYORUM'

Erdoğan benim hakkımda çok sayıda dava açtı. Benim geri adım atacağımı sanıyor. Sen kim oluyorsun ki ben senin önünde geri adım atacağım. Benim hakkımda davalar açtın. Senden tek sayfalık dilekçe bekliyorum. İsviçre'ye yazı yazacaksın. 'Benim ve çocuklarımın İsviçre bankalarında hesabım olmadığını bildirin' diyeceksin. Diyorsa ben dilekçe yazamıyorum, ben yazarım. Avukat parası bulamazsa ben vereceğim.

Alman istihbaratı Türkiye'yi dinliyor. Bunu özgür Alman medyasından öğreniyoruz. Kimse ağzını açıp bir tek söz etmiyor.

'IŞİD SENİ REHİN ALDIYSA O KOLTUKTA NASIL OTURACAKSIN?'

O koltukta nasıl oturacaksın? Ben yetim hakkı için, kul hakkı için bunun takipçisi olacağım. Senin 49 vatandaşın IŞİD elinde, bir tek söz edemiyor. Terörist diyemiyor. IŞİD seni rehin aldıysa o koltukta nasıl oturacaksın?

'YALANA TANIKLIK ETMEYECEĞİM'

Anayasaya sadakat yemini edecek. Anayasayı açıkça çiğneyen birisi nasıl yemin edecek? Yalan yere yemin edecek ben buna tanıklık etmeyeceğim. Bu benim tarihe karşı sorumluluğumdur. Her dönem darbelere karşı olduk. Anayasaya sadakat göstermeyeceksin, bizden saygı isteyeceksin. Hadi canım, yok öyle bir şey. Bu statükoyu yok edeceğiz.

'GEZİ'DE ÖLENLER BU ÜLKENİN ONURUDUR'

Gezi eylemlerinde bedel ödeyenler bu ülkenin onurdur, onlarla hep gurur duyacağız. Biz zalime boyun eğmeyiz, kitabımızda öyle bir şey yoktur. Gezi'de hayatını kaybedenlere tekrar rahmet diliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber