Engellinin malülen emeklilik çilesi

ANKARA'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde biri üniversitede okuyan 3 çocuğu ile gecekonduda yaşam mücadelesi veren engelli Şah İsmail Kurter'in emeklilik hayali 222 gün engeline takıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Ağustos 2014 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engellinin malülen emeklilik çilesi

Kunter, "Malulen emekli olabilmem için bir hayırsever iş adamı SGK primlerimi ödüyordu. İş yapamayan firma iş yerini kapatınca, emekli olabilmem için gereken 222 gün primi ödemem imkansızlaştı. Yüzde 64 engelliyim, bu durumumla bana kim iş verir. Sokaklarda ayakkabı boyacılığı yaparak evimi bile geçindiremiyorum" dedi.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Batıkent semtinde bir trafik uygulaması sırasında otomobilden çıkarken sarhoş bir sürücünün çarpması sonucu ayaklarından, belinden ve kollarından ağır yaralanarak engelli kalan 39 yaşındaki Şah İsmail Kurter, uzun süren tedaviler sonrası yürüyemez ve kollarını kullanamaz duruma geldi. Yaşam mücadelesi drama dönüşmesi sonucu basında yer alan haberlerden sonra hayır sever bir iş adamı, Kurter'in malulen emekli olabilmesi için primlerini ödemeye başladı. Ancak işleri iyi gitmeyip iflas eden iş adamının primleri ödeyememesi sonucu Kurter'in 222 gün kalan emekliliği hayal oldu.

Kurter, bir hayırsever vatandaşın 3 yıl önce basında yer alan haberden sonra SGK primlerini ödemeye başladığını, ancak işlerinin iyi gitmemesi sonucu 3 yıl sonra iş yerini kapatmak zorunda kaldığını, kendisini de telefonla arayıp, primleri ödemeyeceğini belirttiğini söyledi. Kurter, "Sigortalı çalıştığım görüldüğü için devletten hiç bir yardım alamadım. Sokaklarda ayakkabı boyacılığı yapıp, üniversitede bir kız çocuğum Türkçe öğretmenliği bölümü son sınıfta okuyor, bir kızım da orta okula gidiyor. Büyük oğlum askerden geldi, iş bulamadığı için sokaklarda geziyor. Gecekondumuzda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorum. Emekli olabilmem için 222 gün prim ödemem gerekiyor. Bu şartlarda bir gün dahi primleri ödeme şansım yok. Bu halimle devletten çok iş bekledim, ama şartlarıma uygun iş veremediler" dedi. Malulen emekli olabilmem için 222 gün daha prim ödemem gerekiyormuş. Bu engellerimle bu primi ödeme şansım hiç yok" diye yakındı.

Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ(Ankara)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber