TEOG tercihlerinde pansiyon hatası

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ağustos 2014 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG tercihlerinde pansiyon hatası

Bolu Fen Lisesini kazanan ve il dışından gelen kız öğrencilere pansiyon yok, tercih listesinde pansiyonlu görünen okulu kazanan kız öğrenciler mağdur.

Okul idaresi başka okulların pansiyonuna yerleştirebileceklerini söylemişler fakat oraya gidip gelmek için de aylık en az 100TL servis ücreti ödemeleri gerekiyor.

Maddi durumu iyi olmayan bir öğrenci yakını da isyanda. Çünkü öğrencinin maddi durumu gerçekten kötü ve uzak illerden geliyor. Okulda pansiyon olduğu ve okulun başarısı iyi olduğu için tercih etmişler.

Şimdi bu ve benzeri durumda olan öğrencilerin sorununu kim çözecek.

Bu okulda pansiyon imkanı verilemeyecekse (ki Fen liselerinde bu mümkün değil) başvuruda neden pansiyon var deniliyor.

Bu hatanın bedelini öğrenci ödemek zorunda mı?

Sayın bakan, sayın müsteşar, sayın genel müdür, sayın il müdürü bu öğrencileri rahatlatın lütfen. Bu sorunu çözün lütfen. Biz bir gerçekten mağdur olan bir öğrenciden bilgi aldık ama bir öğrenci değil orada mağdur olan yaklaşık 50 belki de 100 öğrencinin tamamının mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.

Sizin hatanızın bedelini öğrencilere ödetmeyin üstelik bu öğrenciler Türkiye'nin en başarılı, hayalleri olan, gelecekleri için ana-baba sıcaklığından ayrılmayı göze alıp devletin şefkatine sığınmak üzere yola çıkan gençler...

Çözümlendiği hakkında bilgi verin, öğrenciler adına teşekkürü yine bu satırlarda yayımlayalım.

Maksut BALMUK

Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber