Kılıçdaroğlu Köşk'e gidecek

'Yalanına tanıklık etmeyeceğiz' diyerek Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmayan CHP lideri Kılıçdaroğlu Köşk'teki 30 Ağustos töreninde yer alacak. Kılıçdaroğlu ile Erdoğan uzun bir aranın ardından ilk kez resmi bir ortamı paylaşacak.

Haber Giriş : 29 Ağustos 2014 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu Köşk'e gidecek

CHP'den yapılan duyuruda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 30 Ağustos günkü programı paylaşıldı. Kılıçdaroğlu'nun Anıtkabir, Çankaya Köşkü ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki resmi törenlere katılacağı bilgisi verildi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Erdoğan'la ilk kez Anıtkabir'deki törende bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu 10.00'da Cumhurbaşkanı'nın Köşk'teki kabul töreninde de hazır olacak.

'Yalanına tanık olmayacağız' demişti

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yemin töreninden saatler önce basının karşısına geçmişti. Kılıçdaroğlu TBMM'de yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini devralacak Erdoğan'ı eleştirdi, yemin törenine neden katılmadıklarını şu sözlerle açıkladı:

"Şimdi yemin edecek bugün, anayasaya sadakat yemini. Anayasayı çiğneyen bir adam nasıl ona sadakat gösterebilir. Bugün oradan yalan yemin edecek ve ben bu yalana tanıklık etmeyeceğim. Çünkü bu, yalanı meşrulaştırmak olur. Erdoğan'ı eleştireceksiniz 'anayasayı çiğniyor' diye... Sonra gidip buna tanıklık edeceksiniz. CHP'de böyle bir şey olmaz. Bu benim tarihe karşı bir sorumluluğumdur."

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak ancak Anayasa'ya gösterdiği sadakat ölçüsünde kendilerinden saygı göreceğini söyledi.

Genel Kurul'u terk ettiler

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasından sonra CHP milletvekilleri yemin töreni için Genel Kurul salonundaydı. Ancak CHP'liler Meclis Başkanı Çiçek'le yaşanan usul tartışmasının ardından salonu terk etti.

'Makama saygısızlık yapmayız'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Perşembe günü bir soru üzerine Cumhurbaşkanlığı makamına saygısızlık yapmayacaklarını söylemişti. Altay devlet meselelerini görüşmek isterse CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı ile görüşeceğini de belirtti.

Al Jazeera

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber