İşler ve Yazıcı neden görevden alındı?

Sosyal medyanın gündemine oturan kamuoyunun merak ettiği Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı neden kabine dışı kaldı?

Haber Giriş : 30 Ağustos 2014 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşler ve Yazıcı neden görevden alındı?

Kabine değişikliğinin 3 kişiyle sınırlı kalması resterasyonun 2015 seçimlerine kalacağını göstermiş oldu. Peki sosyal medyanın gündemine oturan kamuoyunun merak ettiği Emrullah İşler ve Hayati Yazıcı neden kabine dışı kaldı?

Bu sorunun cevabını verelim.

Emrullah İşler ismi 17 Aralık sonrası kabine değişikliği sonrası kamuoyu tarafından paralel karşıtı çıkışlarla tanınmıştı. Evet söylemleriyle paralelle mücadele etkin isimlerden biri olan İşler, söylemlerinin aksine somut adımlar atamadığı yönündeki eleştirilerin de odak noktası haline gelmişti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci ile olan yakın mesaisi hükümet çevrelerini rahatsız etmişti. Bu iki ismin de paralel örgüt ile yakınlığı hükümete yakın gazetelerin manşeti olmuş olmasına rağmen İşler aldırmamıştı. Ankaralılar bilirki başkent olmasına büyükşehir olmasına rağmen Ankara küçük şehirdi. Görüşmeler, buluşmalar kısa sürede kulaktan kulağa yayılırdı. Öyle de oldu Abdülkadir Özcan'ın sahibi olduğu lastik dükkanında gizli buluşmalara imza atan İşler bu buluşmalarda paralel karşıtı söylemlerinin aksine hareket etmişti. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun etkisinde kalarak yanlış yönlendirilen İşler, hemşehrisi olan ve milletvekili adaylığı sürecinde araç kiraladığı için gönül borcu olduğunu düşündüğü Salih Bezci ile ilişkilerini sınırlayamamıştı. Söz konusu durum başbakanlığa sıklıkla raporlanmış ve ekranlardaki görüntüsünden uzak refleksler gösteren İşler'in başbakan yardımcılığı kariyeri bu nedenlerden ötürü kısa süreli oldu.

Öte yandan Ticaret Odaları ve TOBB'un bağlı olduğu bakanlık olan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ATO seçimlerinde şaibe olduğu iddiaları günyüzüne çıkmışken hiçbir girişimde bulunmamış olması, ATO ve TOBB başkanlığının meşruiyet alanından uzak olduğuna dair çıkan sayısız haberlere kulağını tıkamış olması Hayati Yazıcı'nın sonunu hazırladı. 17 Aralık sonrası paralel mücadele adına hiçbir adım atmadığı gibi "paralel devlet yoktur" açıklaması yapan Hayati Yazıcı'nın Cumhurbaşkanlığı seçim zaferinin ardından balkon konuşmasında yer almayan tek kabine üyesi olarak dikkatleri üzerine çekmişti. İşin özü TOBB ve ATO iki bakanı koltuğundan etti.

Süleyman Şah Askeri/ Gizlinot.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber