TibNOT fişlemeleri Van'a da sıçradı

TibNOT fişlemelerinin bir ayağı da Van-Çatak'ta ortaya çıktı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TibNOT fişlemeleri Van'a da sıçradı

EMİR SOMER

Adana Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bünyesinde yasadışı yollardan polis memurları ve vatandaşlara yönelik oluşturulan 'Özel hayat arşivi' yani TibNOT fişlemelerinin bir ayağı da Van-Çatak'ta ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) teknik takip sonuçlarının saklandığı TibNOT'u yasadışı dinlemeler için kullanıp binlerce kişinin özel hayatına ilişkin veriyi arşivleyerek paralel yapı hizmetine sunan 13 rütbeli polis önceki gün gözaltına alınmıştı.

60 POLİS MEMURUNU FİŞLEDİ

Adana merkezli olarak başlatılan soruşturma kapsamında işlendiği ileri sürülen "Kişisel verileri usulsüz ele geçirme", "Yok edilmesi gereken verileri yok etmeme", "Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarının Van'da da bazı 'paralel' emniyet mensupları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. İddiaya göre '17 Aralık Darbe Girişimi'nin ardından İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Çatak'a atanan başkomiser İ.C., yaklaşık bir ay önce Çatak İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 60 polis memurunu sıraya dizerek rızaları olmadan cep telefonu aracılığı ile tek tek fotoğraflarını çekti. Başkomiser İ.C.'nin TibNOT isimli korsan program aracılığı ile fotoğraflarını çektiği polis memurlarının sicillerini, fotoğraflarını ve kişisel bilgilerini söz konusu programa yüklediği de öne sürüldü

MAĞDUR POLİSLER: BAŞMÜFETTİŞ YOLLANSIN

Fotoğrafları çekilen polis memurlarından bazıları başkomiser İ.C.'ye neden fotoğraflarının çekildiğini sordu. Paralel yapı ile ilişkisi tespit edilen başkomiserinse polis memurlarının sorularını yanıtsız bıraktığı öne sürüldü. Savcılığa gidemediklerini ifade eden polis memurları, görev aldıkları noktalardaki üst düzey bazı rütbelilerin de paralel yapı mensubu olduğunu, bu nedenle de idari soruşturma başlatılabilmesi adına şikayette bulunamadıklarını ve EGM tarafından Van'a polis başmüfettişleri gönderilerek paralel yapıya yönelik inceleme başlatılmasını istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber