10 Cumhurbaşkanı gören makam aracı

Köşk kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın törende kullandığı 1957 model Cadillac marka araç DP iktidarı döneminde Celal Bayar'ın Cumhurbaşkanlığı sırasında Cumhurbaşkanlığı'nın envaterine kaydedildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
10 Cumhurbaşkanı gören makam aracı

Üstü açık makam aracı, bugüne kadar 68 bin kilometre yaptı. Araç, Bayar'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde ABD'den sıfır kilometrede alındı. Araç, 1969'a kadar Köşk'te cumhurbaşkanlarının makam aracı olarak kullanıldı.

Tarihe tanıklık etti

Araç, 1970'li yılların başından itibaren 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarında tören aracı olarak kullanılmaya başlandı. Araç, yıllardır Cumhurbaşkanlığı'nda tutuluyor ve bakımı Köşk ulaştırma-bakım servisinin görevlileri tarafından yapılıyor. Cadillac, Köşk'ün garajında üstü kapatılarak özenle korunuyor. Cadillac, Türk demokrasi tarihine not düşülecek özelliklere sahip. Bayar'ın ilk kullandığı bu araç makam ve tören aracı olarak hem cumhurbaşkanı hem de Genelkurmay başkanı sıfatları ile Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk ve Kenan Evren gibi isimleri taşıdı. 29 Ekim törenlerinde kullanılan Cadillac, geçen yıl ilk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Abdullah Gül tarafından kullanılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber