Paralelin sınav oyunu deşifre oldu

'Başpolislik' ve 'Komiser Yardımcılığı' sınavlarındaki usulsüzlükler belirlendi. Paralelin sınav oyunu deşifre oldu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralelin sınav oyunu deşifre oldu

Paralel yapının emniyet içerisinde nasıl kadrolaştıkları komiser yardımcılığı ve başpolislik sınavlarıyla gün yüzüne çıktı. AKŞAM sınavları mercek altına alan müfettişlerin raporlarına ulaştı. Müfettişler 2011 yılında 20 gün arayla yapılan baş polislik ve komiser yardımcılığı sınavlarını mercek altına aldı. Her iki sınava da giren memurların aldıkları puanlar karşılaştırıldı. Yapılan incelemede bazı polislerin baş polislik sınavında düşük puan aldıkları ve baş polis olamadıkları belirlendi. Hazırlanan raporda baş polislik sınavında çok düşük puan alan memurların daha zor soruların yer aldığı komiser yardımcılığı sınavında yüksek puan aldıkları açıklandı.

108 paralel polis belirlendi

20 gün önce baş polislik sınavında düşük puan alan polislerin, 20 gün sonra komiser yardımcılığı sınavında ise yüksek puan aldıkları tespit edildi. 2011 yılında baş polislik sınavına giren 3 bin 500 polisten, 90 puanı geçenlerin sayısı ile 10 bin kişinin girdiği komiser yardımcılığı sınavında 90 puanı geçen katılımcı sayısı arasındaki orantısızlık sınav sorularının önceden verildiği iddialarını güçlendirdi. Yaklaşık 108 polis memurunun bu şekilde sınav sonuçlarında çarpıklık gözlendi. İlk sınavda '3' alan 2'ncide 79 almış başpolislik sınavında 100 üzerinden 3 alan bir polis memuru komiser yardımcılığı sınavında 79 puan almış. 2011 yılında Manisa'dan sınava giren bir başka polis memuru ise ilk sınav olan başpolislik sınavından 51 puan alırken aynı kişi komiser yardımcılığı sınavında ise 90 puan almış.

Komiser Yardımcılığı sınavı daha zor

Başpolislik ile Komiser Yardımcılığı Sınavındaki soru dağılımı incelendiğinde 'Komiser Yardımcılığı' sınavının başpolislik sınavına göre daha zor ve kapsamlı bir sınav olduğu açıkça görülüyor.

Başpolislik sınavlarındaki soru dağılımı:

- Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi 10 soru

- Genel yetenek ve genel kültür 20 soru

- Polisi ilgilendiren mevzuat ve uygulamaları 70 soru

Komiser Yardımcılığı sınavı soru dağılımı:

- Anayasa ve idare hukuku 10 soru

- Türk ceza kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu 20 soru

- Polisi ilgilendiren mevzuat 40 soru

- Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi 10 soru

- İnsan hakları 10 soru

- Genel kültür 10 soru

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber