'Çamlıca Camisi' projesinde minareler göründü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla geçen yıl ağustos ayında yapımına başlanan ve 'Marmaray'ın mührü' olarak nitelendirilen 'Çamlıca Camisi' projesinde minareler yükselmeye başladı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çamlıca Camisi' projesinde minareler göründü

Aziz ÖZEN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Çamlıca Camisi, inşallah 1 Haziran 2016'da, Kadir Gecesi ve Cuma günü ibadete açılacak, öyle de özel günü var. Böyle bir cami Türkiye'de yok. Dünyanın da sayılı büyük camilerinden birisi. Şu anda caminin yüzde 50'si tamamlanmış durumda" dedi. 380 işçinin, inşası için 2 vardiya şeklinde 16 saat çalıştığı caminin bünyesinde 3 bin 40 araçlık otopark, 1000 kişilik konferans salonu, 2 bin 750 metrekarelik kütüphane, 3 bin 435 metrekarelik sanat galerisi ve Türk İslam Eserleri Müzesi de bulunacak. Cami içinde engelliler de düşünüldü. Gelen turistlerin ise rehber eşliğinde yapıyı tanımaları sağlanacak. Caminin kubbe yüksekliği 70.45 metre olacak. Toplam 6 minarede 16 şerefe inşa edilecek. 4 minare 107 metre, 2 minare ise 90 metre uzunluğunda olacak. Camiyi, 'asrın mührü' olarak tanımlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:

HAYIRSEVERLERİN BAĞIŞIYLA YAPILIYOR

"Asrın projesi Marmaray, asrın mührü de Çamlıca Camisi. O mühür de inşallah Üsküdar'a, Çamlıca'ya vurulmuş oluyor. Cami tamamen hayırsever vatandaşların bağışı ile yapılıyor. Bir kuruş devletin, kamunun parası yoktur. Çamlıca Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği diye bir dernek kurulmuştur. Bu derneğin kontrolünde yürüyen bir projedir. Düşünebiliyor musunuz, 250 bin metrekare komple, muazzam bir park. Cami, Çamlıca'da yeşili de arttıracak bir projedir. Caminin yapıldığı alanda bir ağacı bırak, bir ot yoktu, ot.

ANTENLER KALDIRILACAK

Caminin yukarısındaki anten kirliliği de kaldırılacak. Antenler tek çatı altına alınıp Büyükçamlıca'dan alınacak. Dolayısıyla cami, Çamlıca siluetine o kadar muazzam yakıştı ki, minareleriyle, kubbesiyle hiç gözü de yormuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber