İller arası nakilden dolayı tebrikler MEB'e

Yanlış olan nasıl ki yanlış diyor ve eleştiriyorsak doğru olanı da takdir etmek gerekir. Tebrik ediyoruz çünkü öğretmenlerin ısrarlı talepleri karşılanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 09:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İller arası nakilden dolayı tebrikler MEB'e

Öğretmenler aylardır ikinci il dışı yer değiştirme talebinde bulunmaktadırlar. Yaraya merhem olup olmayacağı konusunda yüksek tereddütlerim var özellikle de doğuda çakılı kalanlar için ama bir tane öğretmenimizin isteği bile yerine gelse mutlu oluruz.

MEB iller arası yer değiştirmeyi ikinci kez açarak norm değişiklikleri ve diğer nedenlerden dolayı boş kalan kadrolara atama yapılması mümkün olacak.

Bu atama da;

- Zorunlu yer değiştirme kapsamında resen atananlar belki de kendi istedikleri kurumlara zorunlu atanabilecekler. Çünkü bu yer değiştirmenin bir gerekçesi de bu olsa gerek.

- Adaylığı 30 eylülde kalkacak öğretmenler bir kez daha düşünüp zorunlu hizmet için talepte bulunabilirler.

- Aynı şekilde 2014'te il içinde yer değiştirenler de İller arası yer değiştirme olanağı bulabilecekler.

MEB öncelikle özür grubu yer değiştirmeyi beklemiş ve ardından il dışını açarak özür grubunda yaşayacağı sıkışıklığı minimize etmeye çalışmıştır.

MEB'in bundan sonra atacağı en doğru adım il içi özür için illere yetki verip illerin bu öğretmenlerle birebir görüşmek suretiyle becayiş ya da başka yöntemlerle maksimum yakınlaştırmayı gerçekleştirmeleri olacaktır. Çünkü öğretmen özür grubunda eşine yakın A ilçesini isteyememekte iken belki de isteyecek ve 200km olan mesafeyi çok daha düşük seviyelere indirebilecektir.

Ayrıca bakanlığın iller arası yer değiştirmede özellikle birinci bölgede norm kadro esasına göre açık bulunan sayıda kadroyu duyurmalı, zorunlu bölgelerde de maksimum kadro açarak resen atananları rahatlatmalıdır. Çünkü MEB'in elinde onlardan boşalacak kadrolara atamak üzere 40bin kadar kadro var gibi görünmektedir.

Biz il dışı yer değiştirme noktasında sendikalarla yapılan görüşmelerde olumlu tavır belirleyen en azından olabilir deyip, ilk atamaların uzamasını da fırsat bilerek gerçekleştiren İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sayın Hamza AYDOĞDU ve bu konuda destek ve yetkileri veren Müsteşar Sayın Yusuf TEKİN ve Bakan Sayın Nabi AVCI'ya öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

Bu noktada yukarıda sıraladığımız yaklaşımlar sergilenir ve öğretmenlerin maksimum yararı sağlanırsa amaca ulaşılmış aksi halde formaliteden öteye geçmeyen hayal kırıklıkları ile karşılaşılmış olacaktır.

Maksut BALMUK
Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber