Başkomutan'dan er'e ilk davet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkomutan sıfatıyla verdiği ilk 30 Ağustos resepsiyonunda bir ilke imza atarak, orgeneralden er'e tüm rütbelerden askeri Çankaya'da ağırladı. Davette, siyaset, yargı, bürokrasi, iş ve sanat dünyası temsilcilerinin yanında Erdoğan'ın oturduğu ikamatgahların muhtarları dahil 7 bölgeden 7 muhtar da yer aldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkomutan'dan er'e ilk davet

İLHAN TOPRAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkomutan olarak verdiği 30 Ağustos Resepsiyonu'nda Çankaya Köşkünün kapılarını millete açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın Çankaya'da verdiği ilk resepsiyona 3 bin 500 kişi davet edildi.

1 SAAT 40 DAKİKA TOKALAŞTILAR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel'in katıldığı resepsiyonda, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.

Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ve Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün de katıldığı resepsiyonda, iş dünyası, sanatçılar, azınlık cemaatlerinin liderleri, müsabakalarda derece elde eden sporcular, yazarlar, akademisyenler, medya kuruluşlarının yöneticileri ve STK temsilcileri de yer aldı. CHP ve MHP liderleri ise davetli oldukları halde katılmadı. Erdoğan ve eşi Emine Hanım'ın resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.

TSK TÜM RÜTBELERİYLE DAVET EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda birçok ilk de yaşandı. Başkomutan Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her rütbesindeki askeri resepsiyona davet etti. Organeralden er'e kadar TSK'daki tüm rütbeleri temsil eden davetlilere yer verildi. Ayrıca şehit yakınları ve gaziler ile TSK yararına faaliyet gösteren derneklerin temsilcileri de resepsiyonda yer aldı.

7 BÖLGEDEN 7 MUHTAR

Resepsiyonda 7 bölgeden 7 muhtar davetliler arasındaydı. Edirne, Kars, Diyarbakır, Siirt, Rize, Adana, Aydın, Konya muhtarları resepsiyonda hazır bulundu. Ayrıca Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahalledeki muhtarlar da davetliler arasında yerini aldı.

MUHAFIZLARA 21 FARKLI ÜNİFORMA

Resepsiyonun en dikkat çekici ayrıntısı ise Çankaya Köşkü yerleşkesindeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayının üniformalarıydı. 30 Ağustos Zafer Bayramına özel olarak hazırlanan koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak uzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniforma muhafız alayı askerlerince giyildi. Muhafız Alayı'nın bu giyim şekli davetlilerin izlenimine sunuldu.

YEMEN TÜRKÜSÜNE EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi 'frak' giymeyeceğini açıklayan Erdoğan, 30 Ağustos Resepsiyonu için takım elbiseyi tercih etti. Resepsiyonda konuklarına yakından ilgilenen Erdoğan, Yemen Türküsü'nü söyleyen Yavuz Bingöl ve Özhan Eren'e eşlik etti. Erdoğan, 'Burası Muş'tur olarak bilinen sözlerin doğrusunun 'Huş' olduğunu belirtti. Davetliler uzun süre Erdoğan'ı alkışladı.

GENÇ KIZA ÇİFTE SEVİNÇ

Erdoğan, Siirt İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu ve İlahiyat Fakültesinde öğrenim gördüğünü belirten bir kız öğrenci ile sohbet etti. Genç kızın fotoğraf çektirme arzusu üzerine Erdoğan'ın fotoğrafı sanatçı Mustafa Ceceli'ye çektirmesi, kızın sevincini ikiye katladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber