Çalınması mümkün olmayan bisiklet üretildi

Çalması ve satması kolay olduğu için, bisikletler hırsızların her zaman gözdesi olmuştur.Çocukluğumuzdan beri korkusunu yaşadığımız bisiklet hırsızlığının sonu gelmiş gibi görünüyor...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 31 Ağustos 2014 21:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalınması mümkün olmayan bisiklet üretildi

Andres Roi, Cristöbal Cabello ve Juan Jose Monsalve, Şili'deki Adolfo Ibanez Üniversitesi'nde üç mühendislik öğrencisi. Okula gidip gelirken kullandıkları bisikletlerini çok seven bu üçlüden Andres Roi içlerinden en şanssızları. İki kez bisikleti çalınan Roi, bir yerden sonra bu probleme bir dur demeye karar vermiş.

Roi iki yakın arkadaşı olan Cabello ve Monsalve'yi de yanına almış ve bir sınıf projesinde hırsızların asla çalmayacağı bir bisiklet icat etmişler. Her yıl dünya çapında 800,000 ila 2 milyon adet arasında bisiklet çalındığını düşünürsek, böyle caydırıcı bir çözümün geç bile kaldığını söyleyebiliriz.

Yerka Project kod adlı çalınamayan bisiklet konsepti, aslında bisiklet gövdesini bir kilit olarak kullanma esasına dayanıyor. Bu bisikleti bir yere park edip bağlayacağınız zaman, alt kadro borusunun özel kilidini açıyorsunuz. Boru ortadan ikiye ayrılıyor, üst ve alt kısımları ayrı birer parça olarak menteşelerinden dışarıya dönüyor. Ardından seleyi borusuyla beraber yerinden çıkartıyorsunuz. Sele borusunu açtığınız üst çapraz parçanın ucundaki delikten geçirip, alt parçadaki kilit noktasına monte ediyorsunuz. Kadrodaki kilit mekanizması sayesinde sele borusu veya kilit parçalanmadan bisiklet takılı olduğu yerden çıkartılamıyor. Ama parçalandığında da bisiklet kullanılmaz hale geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber