Gözaltı kararı bulunan 33 polis yakalandı

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisin de yakalandığı bildirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2014 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gözaltı kararı bulunan 33 polis yakalandı

Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisin de yakalandığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 32 emniyet mensubunun yakalanmasının ardından, aranan 1 polis de gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin il emniyet müdür yardımcısı, 3'ünün şube müdürü, 1'inin emniyet amiri, 8'inin başkomiser, komiser ve komiser yardımcısı, 19'unun da polis memuru olduğu kaydedildi.

Şüpheliler hakkında ''görevi kötüye kullanmak'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek'', ''casusluk'', ''gizliliğin ihlali" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Gözaltına alınan 2 il emniyet müdür yardımcısından Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi' nde görevli Hamza Tosun Ankara'da, meslekten ihraç edilen Mahir Çakallı'nın ise İstanbul'da gözaltına alındığı öğrenildi.

Meslekten ihraç edilen şube müdürleri Yakub Saygılı ve Kazım Aksoy ile halen Karaman'da görev yapan şube müdürü Yasin Topçu'nun da İstanbul'da yakalandığı kaydedildi. Şüphelilerden 1 emniyet amirinin Afyonkarahisar'da, 4 başkomiserin İstanbul, Diyarbakır, Bitlis ve Van'da, 1 komiserin İstanbul'da, 3 komiser yardımcısından 2'sinin İstanbul, diğerinin Muğla'da, 19 polis memurunun da İstanbul, Ağrı, Adıyaman, Ardahan, Diyarbakır, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kütahya, Sivas, Şanlıurfa, Van ve Zonguldak'taki adreslerinde gözaltına alındıkları bildirildi.

- Emniyette ''paralel yapı'' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltına alınanlardan 21'i daha sağlık kontrolünden geçirildi

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında gözaltında bulunan 21 kişi bugün öğle saatlerinden itibaren 3'erli 4'erli gruplar halinde, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Söz konusu kişiler burada sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından yeniden Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü.

Bu arada sağlık kontrolüne getirilen emniyet mensuplarından bazılarının, siyah renkte ve üzerinde ön kısmında "0", arka kısmında ise İngilizce "Zero" yazan tişörtler giydikleri gözlendi.

Erzurum'da başkomiser olarak görev yaptığını belirten Mehmet Akif İren, sağlık kontrolünden götürülürken gazetecilere, hukuksuz hiçbir iş yapmadığını belirterek, "Ben görevimi yaptım. Rıza Sarraf yüzünden burada bulunuyorum" dedi.

Gözaltındaki bazı emniyet mensuplarının yakınlarının da hastane önüne gelerek, yakınlarına destek vermeye çalıştıkları görüldü.

İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 33 polis hakkında ''darbeye teşebbüs'', ''casusluk'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' iddialarıyla gözaltı kararı bulunuyor. Söz konusu kişilerden 9'u bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmişti, 21 kişi ile birlikte sayı 30'a yükseldi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber