Genelkurmay: 20 kişilik kaçak grubun girişi engellendi

Genelkurmay Başkanlığı, 20 kişilik grubun Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla girişinin engellendiğini bildirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2014 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genelkurmay: 20 kişilik kaçak grubun girişi engellendi

Genelkurmay Başkanlığı, 20 kişilik grubun Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollarla girişinin engellendiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, hudutlardan yasa dışı geçmeye çalışanlar ile hudutlarda ele geçirilen malzemelere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Türkiye-Suriye hududunda, Şanlıurfa'daki Kara Kuvvetleri 3. Hudut Alayı Kaya Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından devriye faaliyeti esnasında, Suriye'den Türkiye'ye doğru hudut hattına yaklaşan beş kişilik bir grup tespit edildi.

Şahısların "Dur" ikazına uymayarak hududa doğru ilerlemeye devam etmeleri nedeniyle havaya uyarı ateşi açılırken, açılan uyarı ateşi sonucu şahıslar, personelin üzerine hafif silahla ateş açtı; açılan ateşe anında karşılık verildi. Unsurların karşı ateşi üzerine, anılan şahısların ateşi kesilirken, söz konusu şahıslar yanlarında getirdikleri malzemeleri bırakarak bölgeden uzaklaştı ve kaçakçılık girişimi engellendi. Olayı müteakip, bölgede yapılan aramada iki çuval içerisinde bin 996 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ele geçirilerek Şehit Nusret Bey Jandarma Karakol Komutanlığına teslim edildi.

Öte yandan, Türkiye-Suriye hududunda, Gaziantep'teki Kara Kuvvetleri 1. Hudut Alayı Mehmet Yaylacı Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında Gözetleme Timi tarafından, Suriye'den Türkiye istikametinde hudut hattına yaklaşan ve sırtlarında yük olan 20 kişilik bir grup tespit edildi.

"Dur" ikazında bulunulması üzerine, personelin bulunduğu mevziye ateş açan şahıslar, ateşle karşılık verildi. Karşı ateşi üzerine, atışlar kısa süreliğine dururken, yaklaşık 10 dakika sonra aynı bölgeden personelinin üzerine tekrar ateş açıldı. Karşı ateş sonucunda, ateşi kesen şahıslar, Suriye istikametinde bölgeden uzaklaştı. Bu müdahale ile kaçakçılık girişimi engellendi.

Ayrıca Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alayı Kıyıgören ve Görentaş Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden Mobil Yol Kontrol Unsurları tarafından, Asi nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçılık faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilen toplam bin 550 metre uzunluğunda boru ve içerisinde 420 litre mazot bulunan yedi bidon tespit edildi.

Bulunan boru hattının, 700 metresi Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirilirken, geriye kalan 850 metre boru ve yedi bidon ise ilgili Jandarma Karakol Komutanlıklarına teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber