Balık tezgahları şenlendi

Edirne'de, hamsi, istavrit, uskumru, kefal ve levrek tezgahlardaki yerini aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2014 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balık tezgahları şenlendi


Su ürünlerinde av yasağının sona ermesinin ardından Edirne'deki balıkçı tezgahları da şenlendi.

Geçimini 25 yıldır balıkçılıkla sağlayan Sait Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon yeni başlamasına rağmen balık fiyatlarının iyi olduğunu söyledi.

Yasağın kalkmasının ardından balıkların tezgahları süslediğini ifade eden Sivri, "İstavritin kilogramı 10 lira, uskumru ve hamsinin 12 lira, canlı palamutların tanesi 15 lira, sardalya ise 7 liradan satılıyor. Karadeniz levreği, Enez çipurası gibi çeşitlerimiz de var. Balıklarımız taze ve günlük. Vatandaş fiyatları yüksek görüyor ama iyi günler ileride. İlerleyen günlerde fiyatlar düşer, hep böyle gitmez" diye konuştu.

Balıkçı Hamza Köksoylu ise havaların sıcak olması nedeniyle balık satışlarının az olduğunu belirtti. Yaklaşık 15 gün sonra balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini aktaran Köksoylu, tüm balıkçılara bol kazançlı bir yıl diledi.

-"Balık fiyatları yüksek"

Balık tezgahından alışveriş yapan Barlas Omurtay da sezonunun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Hamsi aldığını belirten Omurtay, "Şimdi bekliyorum, arkadaşlar ayıklayacaklar. Daha sonra alıp marulla beraber çok güzel bir yemek olacak" dedi. Ailesiyle sık sık balık tükettiklerini ifade eden Omurtay, fiyatların yüksek olmasından yakındı.

Hüseyin Kara da balık yemeyi çok sevdiğini söyledi.

Tezgahlardaki balıkların güzel göründüğünü vurgulayan Kara, en çok barbun tükettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber