Bakanlıktan 'mavi dil' hastalığı açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, mavi dil hastalığına karşı tüm tedbirlerin alındığını, hastalığa karşı karantina tedbirleri uygulandığını ve sivrisinek mücadelesi yapıldığını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2014 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlıktan 'mavi dil' hastalığı açıklaması

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında "Kocaeli'nde mavi dil hastalığından çok sayıda hayvanın zarar gördüğüne dair" haberlerin yer aldığı belirtildi.

Sivrisineklerle bulaşan söz konusu hastalığın ilk olarak 30 Mayıs 2014'te Yunanistan'da, daha sonra 15 Temmuz 2014'te Bulgaristan'da ortaya çıktığı ve hastalığın İtalya ve Romanya'ya da yayıldığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mavi dil hastalığı 12 Ağustos'ta ülkemizde Kırklareli'nin Kofçaz ilçesi, Karaabalar köyünde görülmüştür. Hastalığa karşı Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından aşı üretilmektedir. Hastalığın yayılmasının engellenmesi için Marmara bölgesinde 980 bin baş küçükbaş hayvan aşılanmıştır. Bakanlığımız tarafından hastalığa karşı tüm tedbirler alınmış olup hastalık mihraklarında kordon, karantina tedbirleri uygulanmakta ve sivrisinek mücadelesi yapılmaktadır.

Kocaeli ilinde görülen mavi dil hastalığı ile ilgili olarak, resmi kayıtlarımıza göre 8 küçükbaş hayvanın öldüğü tespit edilmiştir. Kocaeli'nde görülen hastalık mihrakları ve çevrelerinde bulunan 9 bin küçükbaş hayvan aşılanmış olup, risk bazlı aşılamalar devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber