BES, SGK Görevde Yükselme Davasını geri çekti

SGK Görevde Yükselme Yönetmeliğiyle ilgili çok önemli karar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Eylül 2014 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
BES, SGK Görevde Yükselme Davasını geri çekti

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası, SGK Görevde yükselme yönetmeliğine açtığı davayı geri çektiğini açıkladı.

Sendika'nın hem Danıştay'a hem de SGK'ya yazdığı yazı gereğince, davaya ilişkin karar bir hüküm ifade etmeyecektir. Bu nedenle de, SGK görevde yükselme düzenlemesi iptal olmayacaktır.

İŞTE SENDİKADAN YAPILAN AÇIKLAMA

1 Eylül 2014 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ile yaptığımız görüşmenin bilgi notunu aynı gün web sitemizde yayınlamıştık.

Bugün, (2 Eylül 2014) MYK'mızın hukuk büromuzla yapmış olduğu değerlendirmede; 10 Temmuz 2014 tarihinde yürütmenin durdurulması kararı verilen Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 7. maddesinin 1. fıkrasının biyolog unvanına yer verilmemesi nedeniyle eksik düzenlenen (a bendinin) (2) nolu alt bendi, (c) bendinin (2) nolu alt bendi ve (d) bendinin (2) nolu alt bendi açısından istemimizden vazgeçilmiştir.

Kurum Başkanı ile yapılan görüşmede yeni hazırlanan Görevde Yükselme Yönetmeliği'nde biyologlara ilişkin eksikliğin giderildiği de sözlü olarak MYK'mıza ifade edilmiştir.

Büro Emekçileri Sendikası olarak yapılan sınava ilişkin bundan sonraki süreçlerin takipçisi olacağımızı, SGK emekçilerinin yaşadığı/yaşayacağı mağduriyetlerde gerek hukuki gerekse meşru zeminlerde her türlü adımı atacağımızı SGK emekçileri ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Sendikamız tarafından SGK Başkanlığı'na yazılan yazı için TIKLAYINIZ...

Danıştay 2. Daire Başkanlığı'na verilen dilekçe için TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber