Akkaş'a eski emniyet müdüründen şok suçlama

Savcıya, dinlemelere Başbakanın ve bazı bakanların da takıldığı bilgisini verdik. Ancak bize bu konuda ayrı bir prosedür olduğunu söylemedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Eylül 2014 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akkaş'a eski emniyet müdüründen şok suçlama

SEDA KILIÇ

HÜKÜMETİ yıkmaya yönelik 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına imza atan ve adliye önünde bildiri dağıtan Savcı Muammer Akkaş'a eski emniyet müdüründen şok suçlama geldi. Emniyet'e yönelik 3'üncü dalga operasyonda gözaltına alınan dönemin İstanbul Mali Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy'un 13 Ocak 2014'te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda tanık olarak ifade verdiği ortaya çıktı. Soruşturma savcısı Akkaş'ı suçlayan Aksoy'un ifadesinde şu sözler yer aldı:

'ŞİFAHİ TALİMAT ALDIK'

- Soruşturma dosyasının fezlekesini Fatih Yiğit adlı ekip amiri arkadaşımız yaptı. Biz de tüm kontrollerini sağlayarak 15 Aralık 2013 tarihinde imzaladık. Bunun ardından savcının şifahi talimatı üzerine dosyayı mevcut haliyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdik. 16 ya da 17'sinde gönderilmiş olabilir.

- Ancak bahse konu dinlemelerle ilgili savcı talimatı olmadan sonlandırma yapamayız. Mutlaka bu dosyada da talimat verilmiştir ve biz sonlandırmayı yapmışızdır.

'SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYDİK'

- Dosya savcısıyla sürekli irtibat halindeydik. Zaman zaman kendisine konu hakkında bilgi veriyorduk. Biz, çalışmalar esnasında Başbakanın ve bazı bakanların da dinlemeye takıldığının bilgisini verdik.

- İsmi geçen siyasileri doğrudan hakim kararıyla dinlemedik. Ancak dinlenilen şüphelilerle yapmış oldukları görüşmeleri konuyla alakalıysa tape haline getirdik. Cumhuriyet savcısının bize bu şahısların ayrı bir prosedüre tabi olduğunu söylediğini hatırlamıyorum.

Mahkeme kararı olmadan dinletmiş!

Paralel Yapı'ya yönelik son operasyonla ilgili hazırlanan soruşturmada, Savcı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü 25 Aralık operasyonunda mahkeme kararı olmadan dinleme yapıldığı anlaşıldı. HSYK Başmüfettişliği tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, Akkaş hakkında inceleme yapıldığı belirtildi. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

- Akkaş'ın uhdesinde bulunan 2012/656 (25 Aralık soruşturması) sayılı soruşturma evrakında telefon dinleme kararları alındı.

- Şüphelilerin telefon dinlemelerine ilişkin mahkeme kararlarında belirtilen süreler sona erdikten sonra arada birkaç gün boşluk kalacak şekilde uzatma kararlarının talep edildiği, boşluk oluşan günlerde dinleme ve kayda alma işlemi yapılmaması gerekirken devam edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber