Havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Eylül 2014 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Bolu, Eskişehir, Osmaniye, Ardahan çevreleri ile Artvin'in doğu, Hatay'ın kıyı ve Adana'nın iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale'nin kuzeyi ve Edremit Körfezinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, Akdeniz ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale'nin kuzeyi ve Edremit Körfezinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber