Müzelere 144 kişi alınacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2006 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür Bakanlığına bağlı 93 müzede, güvenlik görevlisi ve bekçi olarak 777 personelin görev yaptığı, hizmet alımı yoluyla da 144 kişi daha alınacağı öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, bakanlığına bağlı 93 müzenin tamamında depo bulunduğunu bildirdi. Koç, bu müzelerin koleksiyonlarında bulunan taşınır kültür varlıklarının teşhir ve tanziminin, bakanlığın uzmanlarınca dünyadaki gelişmeler takip edilerek sık sık güncellendiğini ifade etti.

Müzelerin iç güvenliğinin, bakanlık personeli, koruma güvenlik görevlileri ve bekçilerle sağlandığını belirten Koç, bazı müzelerin dış güvenliğinin ise hizmet alımı yoluyla özel güvenlik şirketlerince gerçekleştirildiğini kaydetti. Koç, bu müzelerde 268'si koruma güvenlik görevlisi, 509'u bekçi kadrosunda olmak üzere toplam 777 güvenlik personeli çalıştığını, bu yıl için 144 kişinin, hizmet alımı yoluyla ihtiyaç duyulan müzelerde istihdam edileceğini bildirdi.

Güvenlik konusunda ek önlemler alınmasına ihtiyaç duyulan müzelerde, bu müzelerin talepleri de dikkate alınarak hizmet alımı yoluna gidildiğini vurgulayan Koç, şöyle devam etti:

?Hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personele ilişkin konular, hazırlanan şartnamelerde detaylı olarak belirtilmekte, bu statüde çalıştırılacak personel titizlikle seçilmektedir. Konuyla ilgili şimdiye kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır. 2006 yılı için müzelerimizin güvenliğinde kullanılacak makine teçhizat için yatırım programında 3 milyon YTL ödenek ayrılmıştır. Ayrıca müze ve ören yeri gelirlerinden, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğünce 1 milyon 368 bin YTL, güvenlikle ilgili hizmet alımlarında kullanılmak üzere, gelen talepler doğrultusunda mahalline aktarılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber