Otomobil alırken önce fiyatına bakıyoruz!

Aracın fiyatının yanı sıra yakıt ve ödeme şartları da Türklerin satın alma kararında etkili oluyor.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 08 Eylül 2014 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Otomobil alırken önce fiyatına bakıyoruz!

Deloitte 2014 Otomotiv Sektörü Tüketici Araştırması'na göre, Türkler araç satın alırken en çok ucuzluğa, yakıt verimliliğine ve uygun ödeme şartlarına bakıyor. Türkiye'den, farklı yaş gruplarından 979 tüketicinin katıldığı araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 85'i gelecek 5 yıl içinde bir araç satın almak ya da kiralamak istediklerini dile getiriyor. Bu oran AB ülkelerinde ise yüzde 73'te kalıyor. Satın alma kararını en çok etkileyen ilk üç madde ise daha ucuz araçlar, yüksek yakıt verimliliği ve uygun ödeme şartları olarak öne çıkıyor. Bu süreçte araç almayı ya da kiralamayı hiç düşünmeyen kişilerin oranı Türkiye'de yüzde 6 iken, AB ülkelerinde yüzde 15,7'ye çıkıyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Deloitte Türkiye Üretim Endüstrisi Lideri Gaye Şentürk, üreticilerin tüketici beklentileri doğrultusunda daha uzun yol gidebilen, daha dayanıklı, yakıt verimliliği daha yüksek, bakım maliyetleri daha düşük yani toplam maliyeti azaltan modeller geliştirdiğini söyledi. Şentürk ayrıca tüketicilerin trafikte daha az zaman geçirmek için evlerini de değiştirmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Borusan, 30'uncu yaşını i3 ve i8'in gelişiyle kutladı

Kuruluşunun 30. yılını kutlayan Borusan Otomotiv, lüks elektrikli BMW i3 modelini Borusan Oto Ataşehir'in açılışıyla eş zamanlı olarak Türkiye'de satışa sundu. BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ian Robertson'ın da özel olarak katıldığı BMW i3 ve BMW i8 Türkiye tanıtım etkinliğinin ev sahipliğiniyse Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ve Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya yaptı. BMW i3, 46 bin 100 avrodan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 180 bin avroluk başlangıç fiyatına sahip BMW i8 ise yıl başında yollara çıkacak. Türkiye kotası dahilinde gelen az miktardaki BMW i8 modelini sadece test aracı olarak müşterilerin beğenisine sunan Borusan Otomotiv, gelen siparişler sonrasında 2015 yılından itibaren ilk teslimatlara başlayacak.

Cayenne ekimde Türkiye'de

Bugüne kadar dünya genelinde 579 bin satış rakamına ulaşan Porsche Cayenne, yenilenen tasarımıyla ekim ayında satışa sunulacak. Cayenne S, Cayenne Turbo, Cayenne Diesel, Cayenne S Diesel ve Cayenne S E-Hybrid versiyonlarından oluşan yeni Cayenne ailesi, ilk bakışta daha agresif dış tasarımı ile dikkat çekiyor. Tamamen yenilenen ön gövdesi, ızgarası, motor kapağı ve ön tamponda yer alan hava girişleri araca daha dinamik bir duruş kazandırıyor. Cayenne Diesel modelinin 262 HP güç üreten 3 litrelik V6 motoru 100 kilometrede ortalama 6.6 litre yakıt tüketiyor. 4.2 litrelik V8 motora sahip Cayenne S Diesel modeli 385 HP güç üretirken, 100 kilometrede ortalama 8 litre yakıt tüketimine sahip.

Nissan iddialı

Türkiye'de 2014 yılında satışa sunduğu yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile toplam SUV segmentinin yüzde 25'ine sahip olan Nissan, segment liderliğini sürdürüyor. Otomobil ve hafif ticari araç pazarının 60 bin 199 adet olarak gerçekleştiği Ağustos ayında Nissan, 1.713 adetlik satışı ile pazar payını yüzde 2,85'e ulaştırdı. Nissan, düşük yakıt tüketimine, yüksek performansa ve üstün teknolojiye sahip Qashqai modelini, Eylül ayı boyunca 67 bin 990 TL'den başlayan fiyatlarla sunuyor. Pick-up segmentinde, sınıfının en güçlüsü Nissan Navara ise Eylül ayına özel yüzde 18 KDV indirimi ile Nissan Bayileri'ndeki yerini alıyor. Satış sonrasında da kullanıcılarını destekleyen kampanyalarla karşımıza çıkan Nissan, Nissan Connect Teknolojisi ile önceki nesil Qashqai modelinin harita güncellemesinde de Eylül ayında yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

PEUGEOT'DAN PARİS'E EXALT KONSEPT

Peugeot, Exalt konsept modelini Paris Otomobil Fuarı'nda yeni malzeme seçenekleriyle vitrine çıkarıyor. Aracın karoseri ham çelikten Shark Skin'e (Köpekbalığı Derisi) kadar değişen gri tonlarıyla göze çarpıyor. İç mekanda, Newspaper Wood rengini büyük günlük gazetelerin ekonomi sayfalarından alıyor. Yenilikçi bir kinematiğe sahip olan bagaj kapağı, zemin altına yerleştirilen yenilikçi akülü kaykay Hybrid-kick'e erişim sağlıyor. Peugeot'nun yeni hatchback tasarımı ile ilgili vizyonunu ön plana çıkaran Exalt konsept modeli, malzemeler konusunda Onyx konsepti ile 2012'de başlatılan yaklaşım doğrultusunda ilerliyor. 340 bg güç üreten benzinli Hybrid4 motor ile donatılan bu konsept araç, tutku ve heyecanın markanın teknolojik mirasında ve genlerinde olduğunu bir kez daha gösteriyor.

YENİ SPORTİF CLIO GT LİNE

Renault, spor otomobil yelpazesini genişletiyor. Clio Hatchback, Clio Sport Tourer ve Clio R.S.'in ardından, modelin GT Line versiyonlarını gün ışığına çıkarıyor. Clio GT Line; sportif görünüm, sürüş konforu ve ekonomiyi bir arada arayan müşterilerin beğenisine sunuluyor. Renault Sport Technologies tarafından geliştirilen Clio GT Line, sahip olduğu sportif özellikleri ile dikkat çekiyor: özel ön ve arka tamponlar, ön tampona yerleştirilmiş LED Gündüz Farları, Arka Yüzde «GT Line» logosu, özel «Renault Sport» Kapı Eşiği ve 16'' GT Line alüminyum jantlar. Renault Clio GT Line Eylül ayından itibaren Türkiye'de 56.800TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Clio GT Line serisinde 3 farklı motor seçeneği bulunuyor; benzinli 6 ileri çift kavramalı otomatik vitesli 1.2 Turbo EDC 120bg ile birlikte dizel tarafında yakıt tasarrufu ve performansı bir arada sunan 1.5 dCi 90 bg ve 6 ileri çift kavramalı otomatik vitesli 1.5 dCi EDC 90 bg.

HAFTANIN OTOMOBİLİ

Peugeot 301

Fiyatı: 42.000 TL'den başlıyor

ARTILARI

Keyifli, güzel tasarımlı, rahat, yeterince geniş bir otomobil. Özellikle malzeme kalitesi açısından avantajlı ve başarılı. Süratlenmesi, yakıt tüketimi, virajlarda yol tutuşunu çok beğendim.

EKSİLERİ

Vitesi biraz nazik. Otomobilin hafif

sportif ve dinamik havasına göre vites

geçişleri biraz eksik kalmış.

Teknik özellikleri

1.2 litre benzinli, 72 beygir, düz şanzıman, 1.6 litre dizel, 96 beygir düz şanzıman,

1.6 litre benzinli, 115 beygir düz ve otomatik şanzıman mevcut.

Öne çıkan rakipleri:

Öne çıkan rakipleri: Renault Symbol, Mitsubishi Attrage, Citroen C-elysee

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber