3 adliye personeli zimmetten tutuklandı

Milas Adliyesinde görev yapan bir makam şoförü ve iki adliye katibi, resmi evrakta sahtecilik, zimmete para geçirme ve hırsızlık suçlamalarıyla tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2014 11:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
3 adliye personeli zimmetten tutuklandı

Milas ilçesinde adliyede görev yapan üç kişi, zimmete para geçirme, resmi evrakta sahtecilik ve hırsızlık iddialarıyla tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Milas Cumhuriyet Başsavcısının imzasını taklit ederek, bu yolla eski bilirkişi raporlarını yeni gibi düzenleyip yaklaşık 4 milyon lira ücret tahsil ettiği ileri sürülen başsavcılık makam şoförü F.B. gözaltına alındı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı görevlileri, adli emanette çeşitli suçlardan elde edilen bir kilograma yakın altını da kontrol etti. Kontrollerde altınların sahteleriyle değiştirildiği belirlendi. Açılan soruşturma kapsamında adliye katiplerinden M.C.U, "hırsızlık" ve "zimmete para geçirme" iddialarıyla yakalandı.

Aynı soruşturmada, yargı giderlerinin tahsil edildiği birimde de inceleme yapıldı. İncelemede gelirlerde açık bulunduğunun belirlenmesi üzerine adliye katiplerinden A.T. "zimmete para geçirme" ve "evrakta sahtecilik" suçlamasıyla gözaltına alındı.

İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Öte yandan, Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca, mahkemeler için yargı geliri tahsilatı yapan vezneler geçici süreliğine kapatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber