Doktordan emir alan 22 polise soruşturma

Bir doktordan talimat aldıkları belirtilen 22 emniyet mensubu hakkında inceleme başlatıldı. Amirlerin, memurların aidiyet numarasını sisteme girip dinleme yaptığı iddia edildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2014 07:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Doktordan emir alan 22 polise soruşturma

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, 17 ve 25 Aralık sürecinin ardından teşkilatın çeşitli birimlerinde başlatılan soruşturmalar çerçevesinde Ankara Emniyeti'nde de 'Büyük Abi' incelemesi başlatıldı. Ankara'da yürütülen çete soruşturması çerçevesinde tutuklanan polis memuru S.A.'nın emniyette verdiği ifadede, kendisinin birlikte çalıştığı polislerden bazılarının, Ankara'daki bir doktordan talimat aldıklarını öne sürmesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü müfettiş görevlendirip inceleme başlattı. S.A., şubede çalışan bazı amirlerin, polislere ait aidiyet numaralarını kullanarak yasa dışı telefon dinlemesi yaptıklarını iddia etti.

Ankara'da geçtiğimiz günlerde polisle girdiği çatışmada öldürülen Bülent Aramaz'ın adamı olan Kadir İnan'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan S.A.'nın ifadesinde verdiği bilgiler üzerine Emniyet Genel Müdürülüğü'nce iki polis başmüfettişi görevlendirildiği ortaya çıktı. Bir süredir hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan Bülent Aramaz'a yönelik soruşturmayı yürüten Ankara Emniyeti, Aramaz'ın yakın adamı Kadir İnan'la bağlantısı olan bir polisi tespit etti.

Aracını çaldırdı

Emniyet teşkilatında organize suç örgütleriyle mücadeleyi yürüten Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde telefon dinlemelerini gerçekleştiren teknik büroda görev yapan S.A.'nın, İnan'a yardım yaptığı belirlendi. Emniyet'e ait resmi bir aracın yedek anahtarlarını İnan'a teslim ederek Keçiören'de park halindeyken çalınmasını sağlayan S.A.'nın devlete ait bir telsizi İnan'a verdiği ortaya çıkarıldı.

Halen cezaevindeki İnan'ın tutuklanmadan önceki döneminde, araç ve telsizin yanı sıra, çelik yelek verdiği belirlenen polis S.A.'nın, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yürütülen bazı soruşturmalara ait belgeleri de İnan'a aktardığı saptandı. Şüpheli S.A., 4 hafta önce gözaltına alındı. Avukat gözetiminde verdiği ifadesinde, şubedeki takip ekiplerinde görev yaptığı dönemde, Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun'un yanı sıra, başka bir soruşturma kapsamında TCDD Genel Müdürü Süleyman karaman'ı izlediğini anlatan S.A.'nın, birlikte görev yaptığı bazı müdürlerin Ankara'daki bir doktordan talimat aldıklarını açıkladı.

22 kişinin adını verdi

Doktor N.A. ile bağlantısı bulunan müdür ve amirlerin N.A.'dan gelen talimatları uyguladığını öne süren S.A.'nın, ifadesinde "şubeye personel alımından tutun, tüm konular bu şahıs tarafından müdürlere emir olarak gelir. Bu şahsın talimatları tüm birimlerin tüm yetkililerince uygulanır" dediği öğrenildi. Polis S.A.'nın, söz konusu doktor N.A. ile bağlantısı olduğunu belirttiği 22 kişinin ismini verdiği ortaya çıktı. Polis memuru S.A.'nın tutuklanmasıyla birlikte genişletilen soruşturmanın idari boyutuna Emniyet Genel Müdürlüğü el koydu. S.A.'nın ifadesinde yer alan iddiaları incelemek için görevlendirilen iki polis başmüfettişi geçen hafta emniyete giderek çalışmalarına başladı. Müfettişlerin, tutuklu polis memuru S.A.'nın, organize suç örgütüyle bağlantılarının yanısıra ifadesinde açıkladığı "doktordan talimat alan polisler"le ilgili de soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber