YÖK engellilerin sorunlarını tartıştı

Engelli öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüme ilişkin önerilerin tartışıldığı Genişletilmiş Engelli Öğrenciler Komisyonu toplantısı yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2014 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK engellilerin sorunlarını tartıştı

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış'ın başkanlığında YÖK'te gerçekleştirilen toplantıya Yükseköğretim Kurulu Engelli Öğrenci Komisyonu üyelerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenler ile engelliler alanında çalışmaları bulunan uzmanlar ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, başta yükseköğretim kurumlarında bulunan engelli öğrenci, öğretim elemanı ve çalışanların sorunlarıyla yakından ilgilenebilmek için yapılması gerekenler, her bir engelli grubu dikkate alınarak kılavuz kitaplar hazırlanması, engellilere yönelik olarak yükseköğretimde bir bilincin geliştirilebilmesi ve özellikle de yönetici ve öğretim elemanlarının konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla eğitim seminerlerinin yapılması ele alındı.

Toplantıda Yükseköğretim Kurulu Engelli Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Sarı yönetiminde alt çalışma grupları oluşturulması ve bir an önce çalışmaların tamamlanarak uygulamaya konulması kararlaştırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber