Palamut fiyatı yükseldi

Trabzon'da havaların sıcak olması nedeniyle palamudun tanesi 10 liradan alıcı buldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2014 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Palamut fiyatı yükseldi

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle bol miktarda avlanacağı tahmin edilen palamut, havaların sıcak olması nedeniyle balıkçılarda hayal kırıklığı yarattı.

Trabzon'da deniz suyu sıcaklığının 27 derece ve üzerinde olmasının tezgahlardaki balık fiyatlarını yükselttiği bildirildi.

Geçimini balıkçılıkla sağlayan Erkan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların sıcak olmasından dolayı palamut fiyatlarının arttığını ve tanesinin 10 liradan satıldığını söyledi.

Tezgahlarda özellikle Marmara hamsisine talep olduğunu belirten Keleş, "Havaların sıcak gitmesi palamudu etkiledi. Bu nedenle palamut satışları durgun. Vatandaş da bütçesine uygun balığı tercih ediyor. Marmara hamsisi 5 lira olduğu için şu an rahatlıkla sadece onu satabiliyoruz. Balığın bol olması lazım ki fiyatları vatandaşı zorlamasın" dedi.

Balıkçı Alparslan Örseloğlu ise bol miktarda avlamayı bekledikleri palamutta umduklarını bulamadıklarını ifade ederek, "Havaların sıcak olması balığın diplere inmesine neden oluyor. Boyutlarına bakacak olursak geçen sene daha iyiydi. Bu sene palamut fazla büyümedi" diye konuştu.

Palamudun yağmurla beslendiğini kaydeden Örseloğlu, "Bu mevsim palamut ve istavrit mevsimi. Tezgahlarda şu an ikisi de çok az miktarda bulunuyor. Tezgahların gülmesi için havaların soğumasını bekliyoruz. Havalar soğur ve deniz suyu sıcaklığı düşerse daha bereketli bir balık sezon geçiririz" dedi.

Mehmet Can Görzeloğlu da deniz suyu sıcaklığının balığı etkilediğini belirterek, "Balık göç hayvanıdır. Havaların sıcak olmasından dolayı fazla balık görünmüyor. Deniz suyu en az 10 derece düşerse o zaman balık büyür ve bol olur. Umudumuzu kesmedik. Balığın az oluşu hem bizi hem de vatandaşı etkiliyor. Balık bol olursa biz satarız vatandaş da rahatlıkla alır" ifadelerini kullandı.

- "Palamut pahalı, hamsi ucuz"

Balık tezgahından alışveriş yapan Kemal Yılmaz, sezonunun açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balığı çok seviyorum ve haftada en az iki kere tüketiyorum. Balık sezonu açılınca balık bol olur, fiyatlar düşer diye tahmin ettim. Şu an bakıyorum palamut pahalı, hamsi ucuz. İlk hafta palamudun 5 ya da 6 tanesi 10 lira idi ve her kesimin bütçesine uygundu. Şimdi palamut bol olmadığı için fiyatlar pahalı. İnşallah havalar soğur, balık artar ve fiyatlar düşer. Beş kişilik bir aile olduğumuz için bugün tercihimi Marmara hamsisinden yana kullandım. Çünkü fiyatı 5 lira ve bütçemize uygun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber