Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'eğitim' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okul sıralarındaki çocuklar ile gençlerin, yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileri olduğunu belirtti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2014 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'eğitim' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okul sıralarındaki çocuklar ile gençlerin, yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileri olduğunu belirtti.

Erdoğan, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olmayı başarmış Türkiye'yi daha da ileriye, eğitimli, nitelikli, rekabetçi, çalışkan ve her zaman bilginin takipçisi olmayı ilke edinmiş nitelikli insan gücünün taşıyacağını bildirdi.

Çocukları ve gençleri yarınlara en iyi biçimde hazırlayabilmenin yolunun kaliteli bir eğitimden geçtiğini kaydeden Erdoğan, "Her yönden gelişmiş güçlü Türkiye hedefine doğru ilerlemeye devam ettiğimiz bu süreçte en büyük umudumuz, okul sıralarında oturan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlar parlak geleceğimizin, yarınlarından emin, istikrarlı, mutlu ve huzurlu bir Türkiye'nin habercileridir" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunlara yer verdi:

"Bizler, çocuklarımıza ve gençlerimize yaptığımız yatırımların, geleceğimize yatırım olduğunun bilinciyle, eğitim alanındaki çalışmalara büyük önem vermeye devam edeceğiz. Özellikle son yıllarda hayata geçirilen reformlar ve projeler, eğitimde kalitenin yükseltilmesine yönelik çalışmalarda ciddi bir mesafe katedilmesini de beraberinde getirmiştir.

Amacımız, her şeyden önce çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, bu çerçevede altyapı eksikliklerini gidermek ve eğitimin önündeki engelleri aşmak suretiyle kızlarımız başta olmak üzere tüm çocuklarımıza en iyi koşullarda eğitim imkanı sunmak, tüm okullarımızı bilim ve teknolojideki yeniliklerden yararlanabilir hale getirmektir."

Erdoğan, eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin, okul öncesinden üniversiteye en iyi koşullarda yetiştirilmelerinin, donanımlı, birikimli, dünyayı takip eden, çağın yeniliklerine hakim bireyler olarak hayata atılmalarının Türkiye için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, yeni eğitim-öğretim yılında tüm eğitim camiasına başarılar diledi.

733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 733. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla yayımladığı mesajda, Söğüt'ün Alperenler Serdarı Ertuğrul Gazi önderliğinde Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun adalet ve hoşgörü üzerine inşa edilen köklü medeniyetin ocağı olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri bu yönüyle geçmişten geleceğe uzanan bir mana ve gönül köprüsüdür. Tarihimizin şanını, milletimizin büyüklüğünü ortaya koyan, Anadolu'nun ebedi vatanımız olmasını sağlayan harcın, birlik ve beraberliğimiz olduğunu bizlere bir kez daha hatırlatan çok önemli bir buluşmadır.

Milletimizin yetiştirdiği sembol şahsiyetlerden biri olan Ertuğrul Gazi; onun ve Şeyh Edebali'nin öğütlerini kendisine rehber edinen oğlu Osman Gazi; onların izinden yürüyen diğer devlet adamları; asırlar boyu üç kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti'nin herkesi kucaklayan, ırk, dil, inanç eşitliğini koruyan, farklılıklar arasında ahengi sağlayan adaletli bir yönetim anlayışının temellerinin atılmasında önemli bir rol oynamışlardır. Nitekim, küçük bir beyliğin, medeniyetimizden ve maneviyatımızdan güç ve ilham alarak, cihanşümul bir imparatorluk haline gelmesi, insanlık tarihinin de en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır."

Bilecik Söğüt'te Osmanlı'yı ayakta tutan ve yaşatan ruhun ilk tohumlarını atan Ertuğrul Gazi'nin, Osmanlı Devleti'nin bir ulu çınara dönüşmesini sağlayan Osman Gazi'nin ve Osmanlı'nın gönül mimarı Şeyh Edebali'nin örnek şahsiyetler arasında yer almaya devam edeceğini belirten Erdoğan, şunları ifade etti:

"Ecdadımızın bize emanet ettiği kutlu mirası yaşatmak, onların davasına sahip çıkmak ve 'Büyük Türkiye' hedeflerini gerçekleştirmek için azimle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, Ertuğrul Gazi'yi, Osman Gazi'yi, Osmanlı İmparatorluğu'nun manevi mimarı Şeyh Edebali'yi, birlik ve beraberliğimiz için mücadele vermiş tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyor, aziz vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber