Ataması yapılmayan branş öğretmenleri eylem yaptı

Bir grup branş öğretmeni adayı, bu ay yapılacak 40 bin atamanın yetersiz olduğu gerekçesiyle eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2014 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ataması yapılmayan branş öğretmenleri eylem yaptı

Branş öğretmeni adaylarından oluşan bir grup, bu ay yapılacak 40 bin atamanın yetersiz olduğu gerekçesiyle eylem yaptı.

Güvenpark'ta, kendilerini "Atanması yapılmayan branş öğretmenleri" olarak isimlendiren grup, bazı skeçlerle, ataması yapılacak öğretmen sayısının artması talebinde bulundu.

Daha sonra grup adına yapılan açıklamada, MEB'in öğretmen ataması için belirlediği 40 bin kontenjanın yetersiz olduğu ifade edildi.

"Atama sürecinde verilen sözlerin tutulmadığı" ileri sürülen açıklamada, 42 bin sınıf öğretmeninin branş derslerine geçmesinin sağlandığı ve yeniden 6 binin üzerinde sınıf öğretmenliği kadrolarına atamanın yapılacağı savunuldu.

Açıklamada, branş değişikliği ile alan derslerine giren öğretmenlerin branşlarına tekrar iade edilmesi talebinde bulunuldu.

"Ücretli öğretmenlik" uygulamasının da kaldırılması istenilen açıklamada, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji gibi branş öğretmenlerinin örgütleneceği belirtilerek, "40 bin atamanın içinde görmezden gelindik. Böylesine küçük bir rakamla baş başa bırakıldık. Umut ediyoruz ki önümüzdeki süreçte bu adaletsizlik yerini adaletli bir dağılıma bırakır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, branş öğretmenlerine yeni atama döneminde 40 bin yeni kontenjan verilmesi istendi.

Açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne yürüyen grup, sloganların ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber