555 dershane ile protokol imzalandı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 3460 dershaneden özel okula dönüşmek için dönüşüm programına 555 dershanenin başvurduğunu söyleyerek, "Protokoller yapıldı. 39'u temel liseye dönüşmüş durumda" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2014 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
555 dershane ile protokol imzalandı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, özel okula dönüşmek için dönüşüm programına başvuran ve protokolü yapılan 555 dershane bulunduğunu bildirerek, "39'u temel liseye dönüşmüş durumda" dedi.

Dershanelerle özel okula dönüşüm sürecine ilişkin soru üzerine Avcı, dershane sayısının 3460 olduğunu ifade etti. Avcı, "Şu anda dershanenin, herkes için kaçınılmaz bir eğitim bileşeni olduğu algısı kırılmış durumda. Özellikle SBS'nin kaldırılması yazılıların kontrollü yapılması, sınıf etkinliklerinin öne çıkarılması, sınıfın, okulun, öğretmenin merkeze gelmesi sayesinde, artık toplumda 'dershaneye gitmesem olmaz' algısı kırılmış durumda. Başvuran 555 dershanenin protokolü yapıldı. İlk temel liseye dönüşen dershane de Bingöl'den çıktı. Bu da sevindirici" diye konuştu.

Rotasyonda yığılma var

Öğretmenlerin rotasyonuna ilişkin soru üzerine Avcı, bakanlığın özellikle büyük illerde olan yığılmalar nedeniyle sorun yaşadığını ifade etti. Özellikle bazı il ve ilçelerde bir yıldan fazla öğretmen tutamadıklarını anlatan Avcı, "Bazı yerlerde bana veliler şikayet ediyor mesela 'Benim öğrencim ilkokul üçüncü sınıfa geldi, 6 öğretmen değiştirdi' diyor. Olmaz. Biz giden öğretmenin en az 4 yıl gittiği yerde, ilkokul birden aldığı çocuğu 4. sınıfta bitirinceye kadar, ortaokulda lisede aynı şekilde belli bir süre görev yapmasını istiyoruz. Bu hem pedagojik olarak hem istihdam bakımından hem de adalet bakımından doğru" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber