Yağmurlu hafta geliyor / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Eylül 2014 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağmurlu hafta geliyor / Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu ile Doğu Akdeiz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Tekirdağ, Çankırı, Çorum, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Kırklareli'nın kıyı kesimleri, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir ve Eskişehir'in kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber