Liselerde sorumluluk sınavı, 2 öğretmenle yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Eylül 2014 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liselerde sorumluluk sınavı, 2 öğretmenle yapılacak

MEB'i üniversiteye kaydolacak öğrencilerden sorumluluğu olanların sınavları 1-5 Eylül tarihinde yapılsın ki gençler mağdur olmasınlar dedik. Bunu dinletemedik ve MEB büyük bir sorumluluk örneği göstererek sınavları Eylül'ün 3.haftası yani okulların açıldığı bu haftaya almıştı.

Şimdi de yönetmelik değişikliği ile sorumluluğu bulunan tüm öğrencileri bu hafta sınava alacak.

Bundan sonra sorumluluk sınavları birinci ve ikinci dönemin ilk haftasında yapılacak. Yani bu hafta sınav haftası. Okulların en karışık olduğu, ilk kayıtların oryantasyonunun gerçekleştiği, ders programı, seçmeli ders vs... sistemin oturacağı bu dönemde sınav yapmak ne kadar akıl karı siz düşünün.

Daha da ötesi öğrenciler haberdar dahi olmadan sınavlarının Kasım ayında yapılacağını düşündükleri bir dönemde hazırlık yapılmadan sınava girecekler. Büyük bir kısmı haberdar bile olamayacak. Okullar sınav programını hazırlamadılar. Onlar sadece geçen yıl 12.sınıfta olanlar için hazırlık yaptı.

Sınavlar hem bir haftaya sıkıştırılıyor hem de dersleri aksatmayın deniyor. Bu nasıl mümkün olacak çözemedik doğrusu.

Okullara en erken bugün haber verilir. Okullar programı en erken 1-2 günde hazırlarlar, sınav onayı vs 2 gün süreryani bu hafta biter sınavlara başlarlar.

Bir değişiklik de sınavın şeklinde. Geçen yıl tek öğretmenle yapılan sınav iki öğretmenle yapılacak.

Yönetmeliğin yeni maddesi şöyle:

"(2) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni tarafından yapılır. Sınav tarihleri ve sınavı yapacak öğretmenler okul müdürlüğünce belirlenir. Bu sınavlar dersleri aksatmayacak şekilde hafta içerisinde planlanır ve yapılır. Gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri de yapılabilir."

Maksut BALMUK

Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber