Öğretmen atama başvurunuzu Çarşamba'ya bırakmayın

MEB'in yayımladığı 2014 Eylül Dönemi Öğretmen Atama Kılavuzuna göre başvurular 18 Eylül'de sona erecek ama....

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Eylül 2014 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen atama başvurunuzu Çarşamba'ya bırakmayın

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl güzel bir başvuru ekranıyla adayları karşıladı.

Ancak, sunumun güzel olması altyapının da güzel olduğu anlamına gelmiyor. Örneğin, bugün MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada, başvuruların son güne bırakılmamasını istedi. Tıklayınız Ancak habere gelen yorumlar, elektronik başvuru ekranında zaman zaman sıkıntı yaşandığını göstermektedir.

Gerçekten de MEB, hızlı bir şekilde öğretmen atamalarını sonuçlandırmak istemektedir. Zira yeterince geç kalınmıştır. Bunun için başvuru süresi kısa tutulmuştur. Başvuru süresinin kısa tutulması, MEB'in internet sitesi üzerindeki yoğunluğu ve baskıyı arttırmaktadır.

Ancak tüm bu MEB'sel sorunlara rağmen, öğretmen adaylarının başvurularını değil Perşembe günü, Çarşamba gününe dahi bırakmamalarını tavsiye ediyoruz.

Bilindiği üzere, internet üzerinden doldurulan elektronik başvuru forumunun il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatılması gerekmektedir. Yani il veya ilçe Milli Eğitim müdürlüğüne onaylatılmayan bir başvuru geçerli olmayacaktır. İl veya ilçe milli eğitim müdürlüğündeki memurun ise bazı konuları yanlış yorumlaması, bilgi sahibi olmaması olasılık dahilindedir.

Bugün tamamlanan bir iş, il veya ilçe milli eğitimde bir kaç saat içinde tamamlanırken, Çarşamba veya Perşembe günü 7-8 saat içinde tamamlanması veya TAMAMLANAMAMASI büyük bir ihtimaldir.

Öğretmen adaylarının gerekirse gece yarısından sonra elektronik başvuru formu üzerinden başvurularını yaparak, hemen aynı gün veya ertesi gün içinde, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek onaylatmalarında fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber