Akıllı saatleri hafife almayın

Aynı iPhone gibi Apple Watch sadece isminin özelliğinden fazlasını taşıyan bir cihaz. Apple Watch aslında bileğinize takılan bir bilgisayar.

Haber Giriş : 15 Eylül 2014 22:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Akıllı saatleri hafife almayın

Aynı iPhone gibi Apple Watch sadece isminin özelliğinden fazlasını taşıyan bir cihaz. Apple Watch aslında bileğinize takılan bir bilgisayar.

Akıllı telefonlar nasıl cebimize giren süper bilgisayarlar halini aldıysa Apple Watch ve Motorala ile Samsung markalı rakipleri de bir kol saatinden öteye gidecek.

Tim Cook tanıtım gününde USA Today'e, "Apple Watch'un yapabileceği size bahsetmediğimiz daha birçok şey var," ifadesini kullanmıştı.

Google veya Apple gibi şirketler diğer şirketlere kendi ürettikleri şeyleri satabilecekleri bir platform sunuyor. Apple geliştiricilere telefonları için uygulamalar yaratması için araçlar sunarak bu sanatı Google'dan bile daha iyi kullandı. Ayrıca bundan kar da elde etti.

Neyse ki daha yeni gelişmeler için Apple Wath'un ve app store'unun kendini geliştirmesini beklemek zorunda değiliz. Sadece diğer şirketlerin ürettikleri "takılabilir" ya da "giyilebilir" cihazlara bakıp Apple Watch ve Android Wear'in ileride ne gibi ürünleri bünyesine katacağını düşünebiliriz.

Örnek olarak Sensoria CEO'su Davide Vigano, "Sensoria'nın vizyonunda giysilerin bir sonraki kişisel bilgisayarlar olacağı yönünde," yorumunu yaptı. Bunu örneklendirmek isteyen Vigano pantolonunu sıyırıp dünyanın ilk akıllı çorabının prototipini gösterdi.

Bu size ilk başta komik gelebilir. Ancak Vigano bir iPhone uygulamasının yardımıyla akıllı çoraptaki basınç sensörlerinin sakatlık riskini azaltmak isteyen koşucular için üretildiğini belirtiyor. Vigano, yürüyüşlerimizdeki değişim diğer sağlık sorunlarının göstergesi olduğundan akıllı çorabın yaşlıların sağlığını kontrol etmek için kullabileceğini de ekliyor. Ayrıca evet, akıllı çorap yıkanabiliyor

Sensoria'nın akıllı sütyeni

Sensoria aynı zamanda kalp atışlarını takip edebilen akıllı sütyen ve akıllı gömlek de üretiyor. Takılabilir ve giyilebilir cihaz üreticileri için fitness uygulamaları buzdağının görünen kısmını oluşturuyor.

Vigano'ya göre yine birkaç sensörle Sensoria gömleği, giyen kişinin sadece kalp atışı sayısını değil aynı zamanda kalp atış ritmini de ölçebiliyor. Yeni akıllı telefonlardaki parmak izi sensörü gibi kalplerimizin yaydığı elektik sinyalleri de biyometrik. Eğer Apple Pay'dekine benzer bir ödeme terminali kurulursa yakında Sensoria kullananlar sütyenlerindeki teknoloji sayesinde ödemelerini yapabilecek.

Apple sunumu sırasında Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch BMW'nin kullanıcıların BMW i-serisi araçlarını Apple Watch kullanarak açıp kapayabilecekleri bir uygulama geliştirdiğini açıkladı. Martin aynı zamanda Lockitron ve Kwikset gibi şirketlerin ürettiği bluetooth ile çalışan yeni kilitlerle kapıya saatinizi yanaştırdığınızda aracın kilidinin açılabileceğini bildirdi.

Vigano, "Sensör sektörünün başlangıç noktasındayız," diyor. Akıllı saatler her yerde bulunabilecek kadar ucuz olduğunda Sensoria, Jawbone UP ve Nymi bileklikleri tüm akıllı saatlerin içinde bulunabilen özellikler olabilir. Bu cihazlar böylece etrafımızdaki tüm teknolojiyle iletişime geçme yolumuz olduğunda bunları kullanmamak bir seçenek olmayabilir.

The Wall Street Journal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber