Poligon faciasında iki müdüre meslekten men istemi

Kahramanmaraş Emniyeti'nin atış poligonunda meydana gelen ve 4 polisin şehit olduğu patlamaya ilişkin soruşturmada iki eski emniyet müdürünün meslekten meni istendi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Eylül 2014 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Poligon faciasında iki müdüre meslekten men istemi

TOLGA ŞARDAN

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü binasının buhlunduğu bahçenin altında faaliyet gösteren tabanca atış poligonunda 6 Haziran'da yaşanan patlama sonrasında başlatılan idari soruşturma tamamlandı.

4 polisin şehit olmasının ardından başlatılan idari soruşturmada, müfettişler, atış poligonuyla ilgili iki ayrı kapatılması yönünde rapor olduğunu belirledi.

Kullanılamaz raporu var

2010'da EGM, yurt genelindeki emniyete ait tüm atış poligonlarını denetlemiş ve tek tek raporlar hazırlatmıştı. Bu çerçevede, Kahramanmaraş'taki tabanca atış poligonunda denetim yapan müfettişler, 2010'da verdikleri raporda poligonun tamamen kapatılarak faaliyetine son vermesi gerektiğini tavsiye etti. Ancak, bu rapora karşın, poligon kullanılmaya devam etti. Daha sonra Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik yıllık denetim için kente giden müfettişler, ilk raporu gördükten sonra hazıladıkları denetim raporunda, ilk rapora atıfta bulunarak tesisin kullanılmaması gerektiğini kayda geçirdi. Söz konusu raporlara karşın, tesis, patlamanın yaşandığı Haziran 2014'e kadar kullanılmaya devam edildi.

Bu tespitlerin ardından çalışmalarını tamamlayan müfettişler, 2010-2014 arasında Kahramanmaraş Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mustafa Aydın ve Metin Aşık'ın suçlu olduğu kanaatine vararak "meslekten ihraç edilmesi"ni gerektiğini belirtti. Müfettişlerin hazırladığı rapor, önümüzdeki günlerde EGM Disiplin Kurulu'nda görüşülerek karara bağlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber