13 polisle ilgili savcılık itirazı 3. kez reddedildi

Adana'daki 'yasadışı dinleme' soruşturmasında savcılığın 13 polisin serbest bırakılmasına yaptığı 3'üncü itiraz da reddedildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Eylül 2014 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
13 polisle ilgili savcılık itirazı 3. kez reddedildi

SONER KAN

'Yasadışı dinleme' soruşturmasında dikkat çeken ayrıntı... 28 Ağustos'ta Adana merkezli İstanbul, Diyarbakır, Konya, Kayseri ve Şanlıurfa'da çalışma başlatıldı. 3 ay önce aynı soruşturma kapsamında ifade veren emniyet müdür yardımcıları H.D. ve E.Y'nin de aralarında bulunduğu bir kısmı rütbeli 13 polis gözaltına alındı. Savcı İsmet Avşar 3 ay önce ifadesi alınmayan C.B'yi sorgulayıp serbest bıraktı. 'Tutuklanma' talebiyle mahkemeye sevk edilen diğer 12 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık polislerin serbest bırakılmasına itiraz etti ve 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Hakimlik talebi reddetti. Bunun üzerine savcılık, 13 polisin tutuklanmaları için üçüncü başvuruyu 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptı. Söz konusu başvuruyla ilgili son karar da 'ret' yönünde geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü, gözaltına alındıkları gün 13 polisi açığa almıştı. Polislerin silah ve polis kimlikleriyle birlikte rozetlerine de el konmuştu.

* * *

32 polis için 961 yıl istendi

CUMHUR ERKEK - İZMİR

İzmir'deki yasadışı dinleme operasyonuna ilişkin 32 polis hakkında 30 ila 961 yıl arasında hapis istemiyle hazırlanan iddianame 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, İzmir Emniyeti İstihbarat Şube içerisinde meslek hiyerarşisi dışında bir yapılanma olduğu öne sürülerek şöyle dendi: "Bu yapılanmanın, devletin tüm imkanlarını amaçları doğrultusunda kullandığı, yasadışı tüm dinlemelerin şantaj olarak kullanılacak bilgileri elde etmeye yönelik olduğu kanaatinin hasıl olduğu görülmüştür."

* * *

O polislere tahliye yok

SEDA KILIÇ

Paralel Yapı'ya yönelik operasyon kapsamında tutuklanan Emniyet Amiri Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz ve Ramazan Bolat'ın aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Cuma günü yapılan duruşmada, polislerin avukatı Ömer Turanlı, müvekkillerinin mahkeme kararlarını uyguladığını vurgulayarak, Hakim Bekir Altun'a "Sizin de 'Selam' dosyasında dinleme kararları aldığınızı biliyoruz" dedi. Kararını açıklayan Hakim tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber