Çorum ve Kütahya sele teslim

Kütahya'da dola ve yağmur sonrası oluşan sel kentte hayatı felç ederken, 46 ev ve işyeri sular altında kaldı. Çorum'da ise sağanak nedeniyle kent merkezinde 100'den fazla ev ve iş yeri su baskını sonucu zarar gördü.

Haber Giriş : 16 Eylül 2014 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çorum ve Kütahya sele teslim

KÜTAHYA

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası şehirdeki bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, çok sayıda araç yolda kaldı. Başta Meydan, Servi, Alipaşa ve Fuatpaşa Beyazıt mahalleleri olmak üzere 46 ev işyeri sel suları altında kaldı. Belediye ekipleri sel suları vatandaşların da katkısıyla tahliye etti.

Bu arada, 17 yaşındaki lise öğrencisi Resul Pekuslu'nun pazar günkü yağış sonrası elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği Servi Mahallesi Barbaros Sokak'ta yine eletrit kaçağı olduğu yönündeki ihbar hareketli dakikalara sahne oldu. Polis, sokakta güvenlik önlemi alırken, OEDAŞ ekipleri sokağın elektrikleri kesti. İHA

ÇORUM

Çorum'da, sağanak nedeniyle kent merkezinde 100'den fazla ev ve iş yeri su baskını sonucu zarar gördü.

Kent merkezinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık yarım saat süren yağış nedeniyle kentin ana arterleri olan Gazi ve İnönü caddelerinde su birikintileri oluştu, özellikle Kale ve Yeniyol Mahallesi'ndeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapandı.

Kentin çeşitli bölgelerinde 100'den fazla ev ve iş yeri, su baskını sonucu zarar gördü. Çorum Belediyesine bağlı ekipler, su baskını yaşanan yerlerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yaptığı açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle 100'den fazla ev ve iş yerini su bastığını belirti.

Zahir, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar bize gelen ihbar sayısı 100'ü geçti. Çok şiddetli bir yağış söz konusu. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre yaklaşık yarım saat içerisinde metrekareye 29 kilogram yağış düşmüş. Normalde kent merkezinde gün boyu süren yağış sırasında metrekareye 50 kilogram yağış düşüyor ama bu kez çok ciddi bir yağış oldu. Allah'a şükür herhangi bir can kaybımız ve yaralanma yok."

Yağış nedeniyle Bayat Gediği mevkisindeki derede taşkın yaşandığını dile getiren Zahir, "Söz konusu bölgede çok fazla yapı bulunmuyor ancak ekipler bölgedeki vatandaşları dereden uzak tutmak için önlem aldı" dedi. AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber