Sağlık Bakanlığı: Tüm vatandaşlarımız SGK kapsamı altındadır

-"Ülkemizde tüm vatandaşlarımız zorunlu olarak SGK kapsamı altındadır. İşverenler çalışanlarının, SGK primlerini yaptırmak zorunda olduğu gibi kendi adına çalışanlar da SGK primlerini kendilerinin yatırmaları gerekmektedir. Maddi durumu elvermeyen vatandaşlarımızın ise SGK primleri devlet tarafından karşılanmaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2014 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı: Tüm vatandaşlarımız SGK kapsamı altındadır

Sağlık Bakanlığınca, kamu hastanelerinde uygulanan ücret tarifesiyle ilgili iddialar üzerine, ülkede tüm vatandaşların zorunlu olarak SGK kapsamı altında olduğu belirtilerek, işverenlerin çalışanlarının, işyeri olanların kendi SGK primlerini yatırmaları gerektiği, maddi durumu elvermeyenlerin primlerinin ise devlet tarafından karşılandığı anımsatıldı.

Sağlık Bakanlığı, bugün medyada yer alan bir haber üzerine, Bakanlık tarafından hazırlanan Kamu Hizmetleri Satış Tarifesi ile SGK'sı olmayan vatandaşların kamu hastanelerinde mağdur edilebileceği algısı oluşmaması için yazılı açıklama yaptı.

Ülkede 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince tüm vatandaşların zorunlu olarak SGK kapsamı altında olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşverenler çalışanlarının, SGK primlerini yaptırmak zorunda olduğu gibi kendi adına çalışanların da SGK primlerini kendilerinin yatırmaları gerekmektedir. Maddi durumu elvermeyen vatandaşlarımızın ise SGK primleri devlet tarafından karşılanmaktadır.

Bunların haricinde istisnai olarak SGK kapsamı dışındaki vatandaşlarımız ise gerekli mercilere başvurması halinde işlemleri tamamlanarak devletin sağlık yönünden koruması altına girmektedirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber