Belediye başkanından itfaiyeciler için zorlu tırmanış

Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu, itfaiyecilerin yaşadıkları zorluklara dikkati çekmek için tırmandığı yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki itfaiye merdiveninden iple aşağıya indi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2014 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye başkanından itfaiyeciler için zorlu tırmanış

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, itfaiyecilerin zorlu mesleklerine dikkati çekmek amacıyla tırmandığı yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki itfaiye merdiveninden iple aşağıya indi.

Saraçoğlu, yaklaşık bir haftadır yoğun yağışın ardından kentte meydana gelen selle mücadele eden itfaiye ekibiyle bir araya geldi. İtfaiye ekiplerinin mesleklerinin zorluğuna dikkati çekmek amacıyla yaklaşık yükseklikteki itfaiye merdivenine çıkan Saraçoğlu, beline bağlanan iple kurtarma yatağına iniş yaptı.

Saraçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan yoğun yağış nedeniyle birtakım sıkıntıların oluştuğunu söyledi.

Kentte meydana gelen sel nedeniyle bütün ekiplerin canla başla mücadele ettiğini ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Özellikle son haftalarda ilimizde yağışların artmasıyla başta itfaiye olmak üzere diğer tüm ekiplerimize büyük görevler düştü. Yağışlar nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık. Geçtiğimiz pazar günü oluşan yağış sonrası bir gencimiz maalesef elektrik akımına kapılarak vefat etti. Gencimize Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Tabi ki bu tür afetlerin olmaması en büyük arzumuz. Bunlara bir takım önlemler almak belediye olarak bizim ve Valilik olarak da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın görevidir."

"Bununla ilgili yapılan çalışmalar noktasında biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diyen Saraçoğlu, kentte bodrum olarak kullanılması gereken yerlerin mesken olarak kullanılmasının veya kiraya verilmesinin yaşanan sıkıntıların nedenlerinden biri olduğunu vurguladı.

Saraçoğlu, İtfaiye Müdürlüğü'nün kısıtlı imkanlarla hizmet verdiğini, ilerleyen günlerde personel ve ekipman eksikliğini gidererek daha iyi hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber