Askeri kantin parası için öldürmüşler!

Hasdal Kışlası'ndan 13 yıl önce kaybolan er İsmet Işık'ın, aynı birlikte askerlik yapan iki arkadaşı tarafından kantin parası için gece dışarı çıkarılıp öldürüldüğü anlaşıldı. Cinayet, bir tanığın ifadesiyle çözüldü

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Eylül 2014 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri kantin parası için öldürmüşler!

Konyalı İsmet Işık (21), Kasım 2000'de askerliğini yapmak için İstanbul Hasdal Kışlası'na geldi. Yaklaşık 1.5 ay sonra kantini işletmeye başladı. 21 Haziran 2001 günü kantinde çalışan genç, akşam üzeri arkadaşlarıyla çay içtikten sonra bir arkadaşının yanına gideceğini söyledi. Ancak ertesi gün kantini açmayınca kayıp olduğu anlaşıldı. Askeri yetkililer, Baba Durmuş Işık'a oğlunun kantine ait 800 lirayı da alarak firar ettiği söyledi. Aradan günler geçti Işık bir türlü bulunamadı. Babası, 'Askerlik için çok hevesliydi. Hırsızlığa, firara karışmaz' deyip Konya Savcılığı'na başvurdu. Polis, kantin parasıyla firar ettiği düşünülen genç askere ait hiçbir ipucu, delil bulamadı. 2012'de baba Işık'ın cep telefonunu arayan bir şahıs şoke edici bilgiler verdi. Adının A.A. olduğunu belirten kişi, "İsmet Işık'ın Hasdal Kışlası'nda askerlik yaparken öldürülüp gömüldüğünü, olayı oğlu İ.A.'nın cinayeti işleyenlerin ağzından duyduğunu" belirtti.

'ÇALILIKLARA ATTIK DİYE KONUŞTULAR'

A.A. "Oğlum, Sivas'ta işlenen bir cinayet sonrası suç ortaklarının konuşmalarına şahit olmuş. 'Korkma yakalanmayacağız. Ben Hasdal Askeri Kışlası'na 2001'de bir asker öldürüp gömdüm, kimse bulamadı' şeklinde konuşmuşlar" dedi. Baba Durmuş Işık'ı arayan numaradan tespit yapan polis A.A.'yı bulup oğlu İ.A.'nın ifadesine başvurdu. İ.A. "O.D. ile birlikteyken silahını çıkarıp İzmet Çakmak'ı vurdu. Sonra beni kimseye söylemeyeyim diye tehdit etti. Bana 10 yıl önce de Hasdal Kışlası'ndaki kantinci eri kantin parası için B.Ş. ile öldürdüklerini anlattı. Askeri hayat kadınına götüreceğiz diye tel örgüden geçirip bot ipliği ile boğmuşlar. Sonra da cesedini çalılıkların arasına atmışlar. Anlattıklarına göre o askerin adı ya İsa ya da İsmet'miş" dedi. Polis, İ.A.'nın ifadesi doğrultusunda Sivas'ta işlenen cinayeti araştırdı. Cinayetin faili olarak yakalanıp tutuklanan O.D.'nin 2001'de Hasdal'da maktul İsmet Işık ile aynı birlikte askerlik yaptığı ortaya çıktı. Suç ortağı B.Ş.'nin de aynı dönemde Hasdal Kışlası'nda asker olduğu belirlendi. O.D. ile B.Ş. iddiaları kabul etmedi. Baba Durmuş Işık ise B.Ş. isimli askeri hatırladığı oğlu ortadan kaybolduğu dönemde kışlaya gittiğinde şüpheli hareket ve söylemlerinin dikkatinden kaçmadığını belirtti. Ortadan kaybolma olayı ile ilgili askeri yetkililerin B.Ş.'nin ifadesini aldığı, ancak O.D.'nin ifadesinin hiç alınmadığı belirlendi. İstanbul Savcılığı şüpheliler hakkında "adam öldürme" suçu kapsamında iddianame hazırladı. O.D. ve B.Ş. ilerleyen günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber