Silah Kanunu Tasarısı Meclis gündemine geliyor

TBMM'ye sevk edilen, ancak komisyon süreci bir türlü tamamlanamadığı için Meclis Genel Kurulu'na sevk edilemeyen 'Silah Kanunu Tasarısı' yenilenmiş haliyle tekrar gündemde.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Eylül 2014 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silah Kanunu Tasarısı Meclis gündemine geliyor

'Silah Kanunu Tasarısı' yenilenmiş haliyle Meclis gündeminde. Tasarıyla 2 kez belinde tabancayla alkollü yakalananların ruhsatı beş yıl iptal edilecek. Düğün salonuna, bara artık silahla girilemeyecek. Bugüne kadar onlarca cana mal olan düğün magandalığına son verecek düzenleme için geri sayım başladı. Yaklaşık beş yıl önce TBMM'ye sevk edilen, ancak komisyon süreci bir türlü tamamlanamadığı için Meclis Genel Kurulu'na sevk edilemeyen 'Silah Kanunu Tasarısı' yenilenmiş haliyle Meclis gündeminde.

İçişleri Bakanlığı tarafından 2013 yılında geri çekilen ve eklemeler yapılarak yeniden Meclis'e gönderildikten sonra, İçişleri Komisyonu gündemine alınan tasarı, yasama yılının sonlanması nedeniyle tamamlanamamıştı.

'TASARI EN KISA SÜREDE GÖRÜŞÜLECEK'

Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy, yasama faaliyetinin başlamasıyla birlikte tasarının görüşülmesine devam edileceğini söyledi. Başkan Ersoy, maganda kurşunununa son verecek yasaklardan, piyasada satılan biber gazının standartlarına kadar bir dizi önemli düzenlemeyi içeren tasarının, mümkün olduğu kadar kısa sürede görüşülerek, Meclis Genel

Kurulu'na sevk edileceğini vurguladı.

İŞTE YENİ DÜZENLEME

- Biber gazının ithalatı 'silah' kapsamına alınacak. Bu konuyla ilgili silah ithalatında uygulanan tüm prosedürler işletilecek.

- İzinsiz olarak biber gazı imal ve ithal edenler, üç yıla kadar hapisle cezalandırılacak.

- Piyasadaki biber gazlarında bulunan etken kimyasal oranı düşürülecek. Ayrıca 18 yaşından küçüklere satılmayacak.

- Kalaşnikof, lav gibi savaş silahlarını izinsiz imal veya ithal edenler en az 10 yıl hapisle cezalandırılabilecek.

- Düğün törenleriyle bar, pavyon, gece kulübü gibi içki tüketilen mekanlara düzenleme sonrası silahla girilemeyecek.

- Bu yasağın gereğini yerine getirmeyenler, silahları için ruhsatları bulunsa bile 2 bin TL'ye kadar para cezası çarptırılacak.

- Uyuşturucu kullanan kişinin silah ruhsatı iptal edilecek ve 5 yıl boyunca verilmeyecek.

- Alkollü halde silah taşıyanlar, bu durumda ikinci kez yakalanırlarsa silah ruhsatları beş yıl için iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber