Merkeze alınan valilere maaş var, iş yok

Hükümet, 17 Aralık darbe girişiminin ardından paralel yapıyla etkin mücadele çerçevesinde kapsamlı bir Valiler Kararnamesi hazırladı. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararname ile 22 valinin ataması yapıldı. 31 ili kapsayan kararla 9 vali de merkeze çekildi.

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 18 Eylül 2014 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merkeze alınan valilere maaş var, iş yok

MAAŞ VAR, İŞ YOK...

Valilerin alındığı 'merkez', İçişleri Bakanlığı binasında bulunuyor. Sadece bir oda ve birkaç masa-sandalyeden ibaret olan merkeze valiler istedikleri zaman uğruyor. Bunun dışında herhangi bir şekilde aktif çalışmaları söz konusu olmuyor. Merkez alınmak, diğer bir deyişle 'kızağa çekilmek' anlamına geliyor. Buraya alınan valilerin özlük haklarına ve maaşına dokunulmuyor.

GERİ DÖNEMİYORLAR

Ekstra görev verilmezse merkezdeki valiler herhangi bir iş yapmıyor. Geçmişte, merkeze alınan valilerin dava açıp yerlerine geri dönme hakları bulunuyordu. Ancak son düzenlemelerle bu ihtimal de ortadan kalktı. İçişleri Bakanlığı'ının resmi internet sayfasındaki bilgilere göre; 'merkez' valileri, atanmalarındaki usule göre, valilik kadro ve unvanlarını muhafaza etmek suretiyle merkezde görevlendirilebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber