İŞKUR küresel istihdamı yönetmeye aday

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES)'e 2015 Dünya Kongresi'nde ev sahipliği yapacak olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hedef büyülterek Birliğin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu ilan etti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Eylül 2014 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR küresel istihdamı yönetmeye aday

CAHİT SARAÇOĞLU

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES)'e 2015 Dünya Kongresi'nde ev sahipliği yapacak olan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hedef büyülterek Birliğin Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu ilan etti. İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, İşkur'un, WAPES içinde kapasite ve çıktılar bakımından en hızlı büyüyen kamu istihdam kurumu olduğuna dikkat çekti. WAPES Dünya Kongresi Organizasyonu 2015'te İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Yeni Şafak'a değerlendirme yapan Yazıcı, 'Küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerine rağmen ortaya çıkan bu başarının arkasında, yenilikçi vizyonumuz ve uluslararası istihdam yaratma ve koruma modellerinin ulusal politikalarımıza uyarlanması yatmaktadır' şeklinde konuştu.

ÜLKEYE ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNACAK

İstanbul'un eski dünyanın kadim merkezi ve yeni küresel yönetişimin yükselen buluşma noktası olduğunu ifade eden Dr. Yazıcı, WAPES organizasyonunun ülkemize önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Kongre öncesinde toplanacak olan Genel Kurul'da 2015-2018 dönemi için yeni Yönetim Kurulu'nun da seçileceği organizasyon sürecinde başkanlık için adaylığını ilan ettiklerini belirten Dr. Yazıcı, 'Başkanlık dönemine dair öngörülerini ayrıca bir strateji belgesiyle de somutlaştıran Kurumumuz, kongrenin yanı sıra seçim hazırlıklarını da tüm hızıyla sürdürmektedir' dedi.

WAPES NEDİR?

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES), dünyanın değişik bölgelerinden işsizlik oranları yüzde 2 ile yüzde 80 arasında değişen 100'den fazla ülkenin üye olduğu, istihdamda çalışan 500 bine yakın yönetici ve uygulayıcının uzmanlığını biraraya getiren bir örgüt. İŞKUR, 26 Haziran 2012'de Güney Kore'deki WAPES Dünya Kongresinde üç yıl için Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber