İnfaz koruma memuruna iftira davasında 4 beraat

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülere işkence yapıldığı iddialarının yer aldığı raporla, infaz koruma memuruna iftira attıkları suçlamasıyla haklarında dava açılan Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz ile 4 hükümlü beraat etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2014 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnfaz koruma memuruna iftira davasında 4 beraat

Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlülere işkence yapıldığını iddia eden rapor hazırlayan Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şube Başkanı Nusret Gürgöz ile 4 hükümlünün, infaz koruma memuruna iftira attıkları suçlamasıyla yargılandıkları davanın görülmesine devam edildi.

Antalya 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, "Cezaevi infaz koruma memuruna iftira attığı" gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Gürgöz ile Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda infaz koruma memuru olan müşteki A.A. hazır bulundu. Hükümlü sanıklardan Mustafa Irmak duruşmaya katılırken, farklı cezaevlerinde hükümlü bulunan Halit İnan ve Mehmet Arslan telekonferans yoluyla duruşmaya katıldı. Sanıklardan Recep Motur için ise tutuklu bulunduğu Dinar T tipi cezaevi ile bağlantı kurulamadı.

A.A, duruşmadaki savunmasında, İlk başta herhangi bir kişi hakkında şikayette bulunmadığını belirterek, savcılığa geldiğinde hakkında şikayette bulunanları öğrenince, asılsız iddia nedeniyle şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanıklardan Mustafa Irmak, tercüman eşliğinde Kürtçe verdiği ifadesinde, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde kaldığı sırada 15 Nisan 2012 tarihinde yapılan akşam sayımı sırasında hücresinde işkence gördüğünü iddia etti.

Gördüğü işkencenin araştırılmasını istediğini ve kimseye iftira atmadığını savunan Irmak, "Suçsuzum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

-Savcılık mütalaası

Cumhuriyet Savcısı Hasan Aydoğdu, esas hakkındaki mütalaasında, Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda infaz koruma baş memuru olarak görev yapan A.A. hakkında, cezaevindeki hükümlü veya tutuklu olarak bulunan bir kısım sanıklar tarafından "görevi kötüye kullanma ve yaralama" iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunulduğunu belirtti.

Yapılan soruşturmada; "delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildiğini dile getiren Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Müştekinin sanıklar hakkında iftira suçundan şikayeti üzerinde yürütülen soruşturma ve kovuşturma sonucunda, cezaevinde bulunan bir kısım sanıklar, koğuşlarındaki tutum ve davranışlara yönelik şikayetlerini resmi kurumlara bildirmişlerdir. Sanıkların yasal haklarını arama hakkı ile hareket etmeleri ve iftira kastı ile hareket etmemeleri dolayısıyla tüm sanıklar hakkında atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi mütalaa olunur."

Mahkeme, savcılık mütalaası doğrultusunda, iftira suçunun unsurlarının oluşmadığını belirterek, tüm sanıkların beraatlerine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber