Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'e geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, Irak ve Suriye'ye ilişkin tezkerelerin MYK Toplantısı'nda ele alındığını belirterek, "2 Ekim'de de tezkereler Meclis'te görüşülecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2014 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Irak ve Suriye tezkeresi Meclis'e geliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Irak ve Suriye'ye ilişkin tezkerelerin MYK Toplantısı'nda ele alındığını belirterek, "2 Ekim'de de tezkereler Meclis'te görüşülecek" dedi.

Atalay, Bahşılı ilçesinde bulunan Celal Bayar Parkı'nda gazete ve televizyonların Ankara Temsilcileri ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, AK Parti 23. İstişare Toplantısı'nın Afyonkarahisar'da, 31 Ekim'de başlayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"Toplantının formatında bir miktar değişiklik yapılabilir. Aslında biz o toplantıları başlattığımız günden beri 5-6 defa formatını yeniledik. Yani oradaki verimi artırma anlamında milletvekillerimizin kendi istedikleri konularda daha fazla söz alıp konuşmalarını sağlama anlamında yeni neler yapılabilir, biraz çalışılıyor o konu. Doğrusu, o istişare toplantıları bizim için önemli. İstişare kelimesine uygun olarak katılanların da rahatça kendi söyleyeceklerini söylemelerini sağlamak esas. Onu sağlamaya dönük daha çok değerlendirme. Geçen defa eşsiz katılım olmuştu mekan sebebiyle 31 Ekim'deki yine eşli olacak."

"2 Ekim'de tezkereler TBMM'de görüşülecek"

Dünkü MYK toplantısında tezkere konusunun görüşüldüğünü anlatan Atalay, "Tezkere konusunda içerik veya 'bunlar ayrı ayrı mı, tek tezkere mi olsun' buna bir karar verilmedi. Ama 2 Ekim'de tezkereler TBMM'de görüşülecek. Çünkü tezkerelerin birinin tarihi 8 Ekim, diğeri 17 Ekim biliyorsunuz. Ondan sonra Kurban Bayramı araya giriyor. Dolayısıyla 2 Ekim'de iki tezkerenin de görüşülerek sürelerinin uzatılması, 'bunların içeriklerinde bir değişiklik olur mu? Birlikte mi, ayrı mı olur' bir karara bağlanmadı. Bu çalışılacak. Daha çok hükümetin çalışacağı bir konu" şeklinde konuştu.

Atalay, hükümetin ve partinin kısa sürede kendi çalışmalarını önüne alıp, hızlı bir şekilde tekrar istikrarlı yoluna devam etmesini önemli gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin çok büyük değişimler geçirdiğini vurgulayan Atalay, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi kendi başına çok büyük bir olay bu ülke için. AK Parti ilk defa genel başkan değişikliği yaptı. Hükümette MYK'da değişiklikler oldu. Normalde doğrusu kısa sürede çok büyük değişimler oldu. Bunlar sorunsuz, topluma ve ekonomiye herhangi bir olumsuzluk yansıtmadan tıkır tıkır işleyen bir mekanizma olarak yürüdü. Hepimiz parti ve hükümet içinde bu sürecin sorunsuz yürümesi ve gelişmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. O çok önemliydi bizim için o sağlanmış oldu. Hükümetin çok hızlı bir şekilde çok enerjik bir şekilde konuların üzerine gitmesi... Hükümette de yeni Başbakanımızın enerjisini yüksek görüyorum ben. Hem konulara eğilmesi, seyahatleri, toplantıları hükümet hızlı bir şekilde konularına başladı. Hem iki haftada bir güvenlik zirvesi hem çözüm süreci zirvesi bunlar önemli ve hükümet her Bakanlar Kurulu'nda bir konuyu öne çıkarma gibi bir eğilim içerisinde."

AB konusuna özel önem veriliyor

Atalay, Bakanlar Kurulu toplantısında da öne çıkarılan konunun AB süreci olduğunu belirterek, bu konudan kendisinin de memnun olduğunu dile getirdi.

Atalay, hükümetin tekrar kimi noktalarda yavaşladı gibi görünen AB sürecini yeniden planlama, hızlandırma yönünde bir çaba sarf etmesini ve özel gündemli olarak almasının önemli olduğunu dile getirerek, AB sürecinin bundan sonra daha hızlı yürüyeceğini, onu gördüklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber