Adım adım Türksat 4A ayarı/ Video

Türksat 4A'ya geçen kanallarını ayarlayamayanlar; işte size adım adım anlatımı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2014 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 yılının başında tamamlayacak olması sebebiyle televizyon ve radyo kanalları Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarıldı. Türksat uyduları üzerindeki TV kanal sayısı 500'ün üzerine çıkarken, otomatik güncelleme alamayan uydu sahibi birçok vatandaş sıkıntı yaşadı.

İşte size adım adım uydu alıcısı ayarı rehberi.

İŞTE ADIM ADIM UYDU AYARI

Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılması güncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterlidir. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak ekleyebilmeniz için Türksat 4a kanal listesinin tamamını aşağıda belirttik.

Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabilecek.

Türksat 4A otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;

Frekans : 11844 MHz

Polarizasyon : Dikey - V - (Vertical)

Sembol oranı (Symbol Rate) : 2222 Ksymb FEC: 3/4

Frekans : 11747 MHz

Polarizasyon : Yatay -H - (Horizontal)

Sembol oranı (Symbol Rate) : 27500 Ksymb FEC: 5/6

Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek. Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber