Kuvvetli yağış uyarısı-Haritalı

Doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Eylül 2014 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusunda görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Şırnak, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu bölgelerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Şırnak, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber