Yargıda Birlik dernekleşiyor

Yargıdaki paralel vesayeti kırmak için HSYK seçimlerine hazırlanan Yargıda Birlik Platformu, kurumsallaşmak için ilk adımı attı. Dernekleşme kararı alan platfom, tüm yargı mensuplarını kucaklayacak bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösterecek. Dernek, yargının sorunlarına çözüm önerileri sunmak üzere bir denetim mekanizması da kuracak

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 20 Eylül 2014 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıda Birlik dernekleşiyor

OSMAN ÖZGAN

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimine yönelik oluşturulan ve bünyesinde sosyal demokratlar ile ülkücüleri de barındıran Yargıda Birlik Platformu (YBP), kurumsal bir yapıya bürünüyor. Platform böylece HSYK seçiminin ardından da kurumsal varlığını sürdürecek ve bünyesinden HSYK üyeliğine seçilenler üzerinde bir denetim mekanizması kuracak.

81 İLDE ÖRGÜTLENECEK

'Cemaatin yargıdaki etkinliğini kırmak' ve 'yargıya renk katmak' iddiasıyla kurulan Platform adayları Türkiye genelindeki adliyeleri tek tek gezerek seçim faaliyeti yürütürken, platformun kurucu üyeleri ise kurumsallaşma yönünde çalışmalar yapıyor. Platform bu kapsamda dernekleşme kararı aldı. Buna göre, tüm yargı mensuplarını kucaklayacak bir dernek kurulacak.

YARGIDA BİR İLK

Söz konusu dernek 81 ilde örgütlenirken, Yüksek Yargı, Tetkik Hakimleri, Bakanlık gibi masalar kurulacak. Öte yandan, platform, tüm hakim ve savcılara 'kurucu üye' olma imkanı da tanıyor. Yargıda Birlik, yargıda bir 'ilk' sloganıyla yola çıkan platformunun binlerce kişilik bir liste ile kuruluşunu ilan edeceği de öğrenildi.

DENETİM MEKANİZMASI

Platformun dernekleşme kararını kısa bir süre içinde atacağı öğrenildi. Kurulacak derneğin, yargının sorunlarına çözüm önerileri sunacağı ve bünyesinden HSYK üyeliğine seçilenler üzerinde bir denetim mekanizması kuracağı öğrenildi.

YARGIYI HAK ETTİĞİ KONUMA GETİRMEK İÇİN...

Platformun kurumsallaşma bildirisinde şu ifadeler kullanıldı: 'Yargıda Birlik Platformu'nun benimsediği ilklerin kurumsal takipçiliğini yapmak, yargının sorunlarını sürekli gündemde tutmak ve çözüm önerileri geliştirmede baskı unsuru olmak, ulusal ve uluslararası düzeyde Türk Yargısı'nı hak ettiği konuma yükseltmek için çaba sarf etmek, mesleki örgütlenme özgürlüğünü gerçekleştirmek.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber